Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Приемането ни в ЕС не ни направи европейци - трябва сами да решим да станем...
Автор: thomas Категория: Лични дневници
Прочетен: 2150967 Постинги: 141 Коментари: 3067
Постинги в блога от Септември, 2010 г.
Наредиха се няколко слънчеви дни в последно време и резултатът не закъсня - вчера по Нова ТВ видях недвусмислено доказателство, че от КАТ са слънчасали.

Та значи, първата проява на слънчасване се състоеше в това, че там ОБСЪЖДАЛИ да започнели да свалят пияните шофьори от колите и да им ги прибират с паяк. А стига бе... ама досега какво, оставяли сте ги да си карат пияни ли!? И нямам предвид с...лучаите, в които срещу съответната банкнота пропускахте да си спомняте, че изобщо сте ги хванали - имам предвид онези ачик ясни случаи, когато някой е ХВАНАТ да кара пиян и му е съставен нужния документ за това нарушение. Не мога да повярвам. И ако беше само това, щях да повярвам, че някой е допуснал грешка в изказването си. Но не - чакаше ме още.

Втората огромна изненада дойде от факта, че пак в КАТ, пак ОБСЪЖДАЛИ да стане спирането на пешеходни пътеки задължително, а не препоръчително. Много се извинявам, обаче още когато аз учех за шофьор, някъде в зората на демокрацията, съм абсолютно сигурен, че бях чел в правилника, че спирането на пешеходна пътека е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. А за който не го прави, има едни също толкова ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ глоби., Е, бих казал, че е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО да му се отнема и книжката за известно време, но сега някой ще каже, че съм много краен.

Тия както са я подкарали, ако вземат да обсъдят, решат и направят и спирането на червен светофар задължително, ситуацията направо ще си такова таковата :-)

И за да направят класическа тройка, трябваше да чуя и следното. Че при целия раздут щат на МВР и при положение, че имаме най-много полицаи на глава от населението в цяла Европа, в София имало изключително малко пътни полицаи, които били крайно недостатъчни дори само да се явяват на местата, където са станали произшествия и да пишат протоколи и актове. Ако не се лъжа, споменаха за нещо от типа на САМО 7 ЕКИПА и около 35 души (при смените, за да покриват денонощието, това звучи съвсем логично).

При това положение излиза, че много често, когато ни спират (и рекетират), това го правят не пътни полицаи, а други полицаи, които просто използват "пазарната ситуация" и по-точно факта, че от пътни нарушения се печели по-добре, отколкото от домашни кражби, където извършителят обикновено не може да бъде хванат и глобен, и вместо да се занимават с онова, което им е работа, те "чукат частно" като пътни полицаи, без някой да ги е назначил за такива.

Категория: Политика
Прочетен: 5313 Коментари: 3 Гласове: 3
Последна промяна: 18.09.2010 18:15
Търсене

За този блог
Автор: thomas
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2150967
Постинги: 141
Коментари: 3067
Гласове: 4316
Календар
«  Септември, 2010  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930