Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Приемането ни в ЕС не ни направи европейци - трябва сами да решим да станем...
Автор: thomas Категория: Лични дневници
Прочетен: 2150840 Постинги: 141 Коментари: 3067
Постинги в блога от Септември, 2007 г.
От известно време пътят ми вечер редовно минава по бул. Никола Вапцаров, покрай Ловния парк (или по-точно покрай каквото е останало от тази му част, след като в нея се настаниха бизцес център, болница, тенис кортове и увеселителен парк във фалит).

Това е един булевард, който по ширина и качество на настилката превъзхожда и бул. България (където разрешената скорост е 70 км/час), и бул. Цариградско шосе (където са разрешени 80 км/час), на всичко отгоре движението по него е много, много по-малко и от двата споменати булеварда. Логично би било да очакваме, че разрешената скорост по него също ще бъде ако не 80, то поне 70 км/час. Впрочем същото важи и за минаващото покрай другата част на Ловния парк Симеоновско шосе, само че да речем, че на него няма мантинела по средата, което сигурно е някакво основание да не се позволи по-висока скорост.

Мисълта ми е, че всяка вечер карам по един почти празен (и дълъг) булевард, нищо в който не предполага нуждата да се кара с 50 км/час. Освен фактът, че особено в посока бул. Черни връх винаги те очакват полицаи с радар. Ловци.

Пазят булеварда без движение. Пазят мястото, на което няма конфликти. Мястото, на което сигурно не е станала и една катастрофа. Всъщност нищо не пазят, ами чисто и просто ловуват. Шофьори. Явно шофьорите не са защитен вид! :-)

Имам чувството, че всичките полицаи, които преди мереха скоростта по бул. България, когато там разрешената скорост беше 50 км/час или по Цариградско шосе в краткия миг, когато някой беше успял да наложи и там да се кара с 60 км/час, сега ползват последния ловен район в София , за да не се налага да живеят "на една заплата" :-)

Е добре, питам аз - защо им плащаме заплатите?! За да се крият и да ни
"ловуват" там, където е безопасно? Целта на тяхното професионално съществуване не е ли да са там, където има проблеми и опасности!?

Пътят към това хората да спазват правилата за движение е в това тези правила да са разумни и да са предназначени наистина да ни пазят от опасности, а не само да помагат на пътните полицаи да печелят пари на  гърба на шофьорите, на които всъщност би трябвало да служат.

Доколкото знам, определянето на специални отсечки с по-висока разрешена скорост е в правомощията на общината. Така както едно време, след като КАТ наложи ограничението от 60 км/час за Цариградско шосе, общината реши проблема за не повече от 2 седмици и ги накара да върнат знаците за 80 км/час, така трябва и сега да вземат решение и да разширят обхвата на тези специални отсечки.

Ето една идея за подобряване на и без това достатъчно високите шансове на Бойко Борисов за втори кметски мандат. Г-н Борисов, на картата на София има няколко важни булеварда, по които карането с 50 км/час не носи нищо добро на никого, освен на ония с радарите. Направете така, че да се увеличи с 20 км/час разрешената скорост по тях и гарантирам, че това ще повиши изборните ви проценти с поне 20% :-)
Категория: Политика
Прочетен: 6196 Коментари: 8 Гласове: 0
Последна промяна: 03.09.2007 23:07
Търсене

За този блог
Автор: thomas
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2150840
Постинги: 141
Коментари: 3067
Гласове: 4316
Календар
«  Септември, 2007  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930