Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2007 07:33 - Много безочливо, МТел!
Автор: thomas Категория: Бизнес   
Прочетен: 18078 Коментари: 34 Гласове:
0

Последна промяна: 23.11.2007 09:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 18 октомври започна поредната игра на МТел - "88 коли за 88 дни". В нея на пръв поглед срещу SMS за левче бес ДДС получаваш шанс да спечелиш един от общо 88 автомобила Volkswagen Polo, по един всеки ден, като печелившият потребител се изтегля измежду участниците в играта през конкретния ден. За да се включи в играта, потребителят трябва да изпрати SMS на цена от 1 лев без ДДС, в отговор на изпратения за регистрация SMS участникът получава нов, който го уведомява, че трябва да изпрати втори с името си (още лев без ДДС). След като отговори, идва друг SMS с въпрос. Участникът трябва да изпрати трети SMS с отговор (пак за левче без ДДС). Ако отговори правилно, получава 10 точки.

И оттук нататък започва лавината. През няколко часа - SMS-и с напомняне, че с тия 10 точки си до никъде, затова продължавай да отговаряш на още въпроси. SMS-и с информация, че еди-кой-си вчера е спечелил едно Поло, а днес е твой ред. Следват и самите въпроси. От тъпи - по-тъпи. И домашната ти котка може да отговори, само има проблем да си изпрати SMS-а. Явно адресирани към най-младите хора, с умишлено небрежно-тъповат език.

Дори и да не отговаряш повече на въпросите, по няколко пъти на ден идват напомнящи SMS-и, а "откачването" от този механизъм е повече от сложно - на *88 съзаклятнически ти казват "ами получаваш SMS-и, защото явно си играл". Ти си признаваш чистосърдечно, но казваш и че вече не искаш да играеш. Обещават ти да те включат в черния списък на играта и ти си отдъхваш, въпреки че не е хубаво да си в черен списък по принцип. На другия ден обаче - пак напомняния. Вече леко бесен се обаждаш отново на *88, където ти казват нещо от типа на "ааа, вие за наденицата ли питате?!" (т.е. за играта де - но учудването е повече от странно, защото вчера сте говорили точно за нея и те точно от нея са обещали да те изключат).

Но както и да е - след като най-после "разбират" какво си имал предвид, ти казват, че трябва да се обадиш на 8888 (телефонът на самата игра) и там да поискаш да те включат в черния списък на играта. Обаждаш се. Обясняваш се още 2-3 минути (платени, но хайде да не се заяждаме за глупости), накрая и там "разбират" нерабираемото ти желание да не играеш ("ама защо, нали вече си играл!?") и ти обещават, че ще те включат в черния списък на играта. Звучи ти малко като заплаха, но какво да се прави - терминология - важното е, че поне спира тормоза.

Само че успешният край на играта идва само ако си твърд и упорит. Ако си по-комуникативно настроен или с хазартен дух, просто отговаряш. Една моя позната на 8 ноември, през нощта след рождения си ден, решила, че днес ще има късмет (защото е родена на осми, а играта е свързана с много осмици) и в продължение на 2-3 часа отговаряла. На всичко отгоре си мислела, че отговорите не струват пари, а се плаща само началното включване в играта. Разбира се, наивността не е извинение да не се плаща, но тъй или иначе след около 2 часа активна игра получила и един по-различен SMS - че е изчерпала 85% от кредитния си лимит едва на втория ден от новия месечен отчетен период, т.е. в този момент разбрала, че е опукала близо 170 лева за играта. И съм сигурен, че изобщо не е единствена.

Не ми се спекулира колко ли хора на ден се "изпържват" и похарчват суми, които изобщо не биха желали да похарчат, и съответно за колко лева МТел успяват да "продадат" един Volkswagen Polo. Като се има предвид, че МТел имат 5 милиона абонати, дори и само 1% от тях да се излъжат да пуснат средно по 10 SMS-а на ден, предполагам, че ще се окаже, че всяко Polo се продава на цената на Ферари, и то с всички екстри. В този смисъл нормалните хазартни игри за по-честни, защото при тях наградният фонд се формира в зависимост от приходите, докато тук наградата вероятно няма и 10% от сумата на приходите.

Интересно е децата на колко хора харчат неразумни суми всеки ден. Синът на приятел на моята "жертва" беше успял да направи почти 400 лева сметка от такива SMS-и само за няколко дни. Чу се и за други жертви.

Явно са били много, защото преди няколко дни комисията по хазарта (ДКХ) беше сезирала прокуратурата, че "Мобилтел" е организирал хазартна игра, без да има разрешение за това. Според съобщението служители на регулатора са извършили проверка в края на октомври и са установили, че играта "88 коли за 88 дни" е хазартна по смисъла на Закона за хазарта. В него е записано, че "залогът може да се изразява в увеличение в цената на телефонна или друга телекомуникационна връзка". Прокуратурата, доколкото разбрах, е проучвала, както могла, и е прекратила преписката.

Ето какво отговаря МТел по въпроса (публикувано на техния сайт като съобщение за пресата).

Промоцията 88 коли за 88 дни не е хазарт!
Уважаеми колеги, Нашата компания винаги стриктно е спазвала законите на страната и е пример в това отношение. Изненадани сме от спекулациите по отношение на промоцията „88 коли за 88 дни” и ви изпращаме нашето официалното становище, което съвпада с постановлението на Софийската районна прокуратура:
1. „88 коли за 88 дни” безспорно е една от най-успешните промоции на българския пазар, доказателство, че Мобилтел е иновативен лидер във всички направления и основната му цел е да предоставя най-високо качество на услуги на своите клиенти.
2. Целта на промоцията е популяризиране на SMS услугите и поощряване на лоялността на клиентите на Мобилтел.
3. По същността си „88 коли за 88 дни” е SMS игра тип викторина, която позволява на участниците в нея след показване на конкретни знания да спечелят награди.
4. Подобни викторини са популярни в много страни с по-развити пазари от българския и никъде не се считат за нарушение на закона за хазарта, защото имат познавателен елемент, наградите не зависят от постъпилите приходи, а са предварително закупени, условията за участие са напълно ясни, изпращането на SMS не се счита за залог по смисъла на хазарта, тъй като е в рамките на използваните досега тарифи на оператора и вида на промоцията не съвпада с определението на нито един тип хазартна игра, описани подробно в закона.
5. Позовавайки се на гореизложените факти, Софийска районна прокуратура постанови с постановление от 06.11.2007, че промоцията „88 коли за 88 дни” не може да се счита за хазартна игра и отказа да образува наказателно производство, като прекратява преписката.

С това съобщение иначе любимият ми мобилен оператор проявява неочаквана за мен безочливост:

1. МТел - знаете ли изобщо какво значи ПРОМОЦИЯ? Промоция означава да предлагате един продукт за известно време на ЗАНИЖЕНА цена, с цел да увеличите неговата консумация. Предлагането на SMS-и по лев без ДДС определено не може да се счита за промоция.

2. Популяризирате SMS услугите?! Те да не са нещо ново и непознато на нашия пазар? А как точно поощрявате ЛОЯЛНОСТТА на клиентите си с тази игра? Като ги лъжете, че имат шанс да им подарите лека кола? Ами нали по-умните ще сметнат много лесно какъв е шанса им, дори ако играта е съвсем честна, а по-наивните ще усетят по сметката си, че са дали много, а не са получили нищо?!

3. Викторина? Показване на конкретни знания? Отговорът на въпрос от типа на това дали Левски е революционер, полицай или футболист може ли да се счита за показване на знания? Не чух да е имало някой по-сложен въпрос. А и защо да слагате такъв, след като потребителят ще отговори само ако е сигурен, че знае верния отговор - затова за вас е най-добре той да е 100% сигурен, че знае отговора.

4. Познавателен елемент? Have a break (без шоколадче)! Предварително закупени награди? И колата с панделките пред бингото също е предварително купена, предполагам, но това не пречи бингото да се счита за хазарт. От друга страна, фишът в тотото е по-евтин от един ваш SMS, пък то се счита за хазарт. Ако случайно вашата игра не съвпада с нито една друга, описана в закона, значи има нужда от дописване на още игри в него.

5. Скъпи МТел, това, че имате добри адвокати, не ви прави невинни, поне не и в моралния смисъл на думата!

И за финал, аз разбирам, че за всичко някой трябва да плаща - и за бъдещата мобилност на номерата, и за по-евтиния роуминг в Европа, и за скъпите рекламни кампании, и за прекрасната изложба на Ян Артюс Бертран. Нещо повече, разбирам, че няма кой друг да плаща, освен клиентите на компанията. Но все пак в тази игра вие не играете честно! Използвате слабостите на "противника" и дори и да не нарушавате пряко буквата на закона (което също е малко съмнително), то все пак погазвате доста сериозно неговия смисъл.


Тагове:   Много,   Мтел,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. monologa - Който иска
23.11.2007 08:45
Аз съм от онези, които четат малките букви и условията на игрите. Ей така от любопитство и за да знам, какво се предлага. Принципно и не играя на такива масови "печалби". Прати - пък аз ще ти пратя - пък после ти пак на мен - и аз на теб....И така веригата не се прекъсва, а Мтел касира приходи.

Благодаря, но не съм в играта!
цитирай
2. thomas - Разбира се.
23.11.2007 09:36
Много ясно, че не е луд този, който продава Поло на цената на Ферари - луд е този, който му го купува. Само дето тази игра е много по-неизгодна дори от тото - шансовете са подобни и колкото повече са играчите, толкова по-малки стават, а наградата си остава все същата; наградата е много по-малка, отколкото в класическото тото (да не говорим колко евтина е тя за МТел, купуващ 88 коли накуп); на всичко отгоре регулацията на тази игра е практически нулева и се разчита единствено на пословичната честност на оператора за това, че наградата ще отиде при случаен, а не нарочен "победител"...
цитирай
3. vita - така ли?
23.11.2007 10:02
имало начин, значи, да те оставят на мира? ох, мерси, искам в черния списък и аз!
цитирай
4. viovioi - *
23.11.2007 10:18
Ех ако можех без телефон щях да им го фрасна във някоя лъскава витрина!!! И другите са същите гадове. Човек просто трябва да внимава и да не се предоверява...на агентите на руската мафия!!
цитирай
5. soho - Ами другия абсурд с тази игра - дори и ...
23.11.2007 10:22
Ами другия абсурд с тази игра - дори и да посочиш верен отговор (защотот както си уточнил въпросите са елементарни) системата ти връща смс с отговр, че отговорът ти е грешен, явно от натиснат грешен бутон и да опиташ отново. И понеже това ти е незнам си кой смс решаваш, че верно може да си сбъркал и продължаваш.

Направо толкова са жалки, че чак лошо ми става...
цитирай
6. thomas - @viovioi
23.11.2007 10:23
Ех, да бяха само те... Нали и във всяка телевизия те дебнат купища ежедневни SMS-игри. Вярно, операторите "намазват" и от тях, но там поне не са инициатори!
цитирай
7. анонимен - Още на 2-3 ден от началото на играта
23.11.2007 10:28
се разбра за какво става въпрос. Който се е прецакал си е негов проблем. Не виждам вина в М-Тел. Ако можех и аз щях да печеля от невежеството на хората.
цитирай
8. анонимен - Абе,Томас,
23.11.2007 10:29
нали беше на мнение, че М-Тел предлагат качествена, европейска услуга на много високо ниво? Че не са педалчета и са по-добри от Ориндж в Германия.
цитирай
9. thomas - @bale
23.11.2007 10:34
Не съм имал предвид SMS-игрите им, а телефонните им услуги :-) И впрочем, говорел съм за Vodafone в Германия - то Ориндж там не мисля изобщо, че има. Впрочем мнението ми за качеството на услугата им като телефонен оператор не се е променило.
цитирай
10. veniblg - И супер нагло от страна на М-Тел
23.11.2007 10:35
По повод наградите отрязаха по някакъв странен начин по договора за лоялни клиенти . Въпросните разговори в групата незнайно къде потънаха , но явно става въпрос за идеята за наградния фонд.И пак накъдето се обърнеш ЗНАЙ ,че задните части са винаги отзад.
цитирай
11. nakom - ем тел ем бодлива нямат 5 млн абонати
23.11.2007 11:28
а са продали 5 млн номера досега.Така че тая цифра е леко завишена.
"На всичко отгоре си мислела, че отговорите не струват пари, а се плаща само началното включване в играта" - тя мислила.Еми явно тя е мислила неправилно.Докато има абдали ще има и кой да им прибира парите.В това число и абдали които стоят на МТЕЛ.Но последното е лично мое мнение.
цитирай
12. thomas - @nakom
23.11.2007 11:42
Абе тя не само мислела, ами даже се кълне, че била прочела в един от SMS-ите преди да почне да отговаря на въпроси, че там било пишело, че сега ще й зададат едни безплатни въпроси. Но понеже тя била и рожденичка, и била доста пила, не е много сигурна какво точно е пишело, пък съответно и аз не съм много склонен да й вярвам, че го е разбрала правилно. А пък след като разбрала колко се е набутала, от срам и яд и пред себе си дори, затрила всички съобщения, за да забрави колко тъпо е постъпила.

Но все пак имам усещането, че в тази игра имаше доста подвеждания и психологически методи, достойни не за водещия мобилен оператор, а за отношенията в един училищен двор.

Що се отнася до това защо стоя на МТел, уверявам те, че ако ти имаш договор с такива условия, каквито аз имам, също ще стоиш.
цитирай
13. veniblg - Дай боже всекиму такива условия, но..
23.11.2007 12:09
.........но все пак някой требе да плати.
цитирай
14. thomas - @veniblg
23.11.2007 12:56
Неее... Не съм връзкар - просто корпоративен клиент със стотина телефона ;-)
цитирай
15. thomas - Странно...
23.11.2007 14:40
Ей, как пък никой не попита дали съм чул за някой, който е спечелил Поло? Дали съм видял някой да кара такова по улицата? Особено когато станат 88 еднакви червенички, ще да са доста забележими...

А някой от вас да е чувал?! Но хайде - стига с тези съмнения...
цитирай
16. nakom - @thomas Имал съм страхотен договор с мтел
23.11.2007 16:32
поне за ония години, но и там започнаха да се дънят-да ме надписват тоест.Бях в една много голяма група - селски инженери, но с добри приходи, и като ги улових че ме цакат направих един як скандал, като заплаших че ще ги съди цялата група.Насраха се, после сума ти време получавах реални сметки.В последстие излязох от групата но запазих номера и пак започнаха надсмятанията.Много нагло ;-).Затова отидох в офиса им, метнах им сим картата и си тръгнах.Разбира се - нищо не съм им платил, нищо няма да им платя и да си ебават майката в гъзъ.Последен минах на тях и първи си тръгнах навремето,грешка направих че се върнах и повече няма да я повторя.В момента съм със супер договор на друг оператор.И съм много доволен ;-)
цитирай
17. thomas - @nakom
23.11.2007 16:42
Съгласен съм - от много хора съм чувал подобни истории, така че не може всички да са легенди, въпреки че и българинът много обича някой да му е виновен. Но наистина, особено при индивидуалните потребители май се получава много често така, че като се преместят при друг оператор, и усещането им за надписване на сметките като че ли изчезва. Възможно е да има и психологически момент (при преминаването към новия оператор да решават да внимават малко повече колко и с кого говорят, вследствие на което да си подобряват сметката сами), възможно е да има и целенасочена политика срещу тях. Аз доказателства нямам нито за едното, нито за другото. Случвало ми се е няколко пъти в нашата голяма група, където всичко може да се следи във всеки момент, някой да измърмори "кога пък съм изговорил толкова", но винаги като съм го приканвал да си провери разпечатката, се окаваше, че го мързи. Впрочем изобщо не е толкова трудно - повечето телефони показват общия брой минути изходящи разговори, така че ако просто си засичаш "електромера" в началото на отчетния период, ще можеш да си свериш изговорените минути според телефона и според оператора. Ако в общия им брой разликата е минимална, е очевидно, че "грешката е вярна".

Но днес темата е SMS хазартът и доколко е правилно изобщо да го има.
цитирай
18. mopse - Хм...
23.11.2007 18:33
...по повод хазарта - признавам и аз нещо се излъгах с тая игра въпреки, че съм от тези хора, на които им е писано сами да си осигурят благата в живота, не да разчитат на лотарии... :)))
Сигурна съм обаче, че ми надписаха сметката миналата зима, когато бях в чужбина - бяха ми набутали над 80 смс!!! За пет дни е трябвало само смс да пиша, за да изпратя такова количество до родината - всеки лъже, както може! Ходи се обяснявай после...
Поздрави за хубавата тема, thomas!
цитирай
19. thomas - @mopse
23.11.2007 18:39
Може да са били от повече парченца тези SMS-и. А и аз поне в чужбина доста пиша :-) Но да, правят шмекерии в роуминг, да не говорим за онази, за която бях писал едно време пак в блог.бг - плащаш за международен, получаваш VoIP...
цитирай
20. thomas - Малко прясна информация...
23.11.2007 20:42
По тройно потвърдени данни, МТел вече започват и да спамят наред - майка ми, един от добрите ми приятели и още един човек, на който имам пълно доверие, днес ми казаха, че са получили точно днес по един SMS от МТел с текст "Аз съм 26-тото (мисля, че това беше числото) Поло и искам да дойда при теб". Това са все хора, които не са пуснали досега и един SMS на 8888, т.е. не са се включвали доброволно в играта.
цитирай
21. karryagain - аз познавам ...
23.11.2007 21:26
мацка, която е спечелила Поло. което не ме прави по-малко бясна на спама, с който ме заливат
цитирай
22. nakom - @thomas
24.11.2007 11:45
няма психологически момент.ИМа оставяне на телефон на зарядно за примерно 3 дена и гледане на разпечатки.В тия три дена по разпечатка съм изговорил примерно 10% от сметката си.Като съм бил с друг апарат, друга карта и от тоя номер никого не съм набирал и на никого не съм вдигал.2 седмици след като тръгна вивател аз имах към 10 лева разговори с тях, въпреки че никого на тоя оператор не познавах.И много много други - изобщо психологията не я бъркай там.Мога да ти кажа и неща от кухнята но това е друг разговор вече.
цитирай
23. vmitkov - Докато има балъци, ще има и тарикати!
24.11.2007 18:36
На крив хуй вълната му пречи!

А Христос го е казал по по-мек начин: "Защо гледаш сламката в окото на другия, а не виждаш гредата в своето око?"

Защо аз нямам проблеми с МТел? Защо на мене не ми надписват сметките от МТел? Че даже всеки месец ми дават по 1 лв. за разговори в повече от това, за което съм платил.

И в никакъв случай не съм рекламен агент на МТел, нито на когото и да е другиго. Нито пък работя в МТел, нито съм свързан по друг начин с фирмата, освен със СИМ-картата си.

Конкретните отговори на горните въпроси няма да ги напиша тук, а обобщеният им отговор е в заглавието.
цитирай
24. thomas - @vmitkov
25.11.2007 00:18
Аз нещо не разбрах какво искаш да кажеш... По принцип мисля подобно на теб - че поне аз и моята група досега не сме били жертва на надути сметки. Което по никакъв начин не доказва, че други не са ставали. Но защо задаваш въпроса защо на теб не ти надписват сметките, особено като не му и отговаряш? Смяташ, че защото не си балък? Това да не ти го пише в договора с МТел!? ;-) А пък за единия лев повече... изобщо не го разбрах.
цитирай
25. nakom - @vmitkov ето го и учителят
25.11.2007 00:44
с най-слабо посещаваните часове.С тоя език определено не се учудвам защо твоето "учение" е толкова слабопоулярно ;-).
Замислял ли си се някога че си невероятен селянин.:-) Или просто майка ти преди половин век не те е пляскала по устата достатъчно?.Или просто не е знаела за какво трябва да те пляска?.Последното е най-вероятно като ти гледам соя, културата и ерудицията.
Жалко че админите тук имат само кулоарна функция.Опцията - докладвай за обиден коментар е някаква химера в блог.бг.Затова и е пълно с плъхове - нещо като контейнер е ;-).
Няма ли да кажеш църр на аудиторията "учителю" ;-) ?.
За едно си много прав.Никоя голяма фирма не е достатъчно тъпа за да наеме за рекламен агент селендур с речник като твоя.Така че на никого не си рекламен агент.Не е нужно да ме убеждаваш в обратното.А левче на месец получаваш защото си на някаква изпърдяна прима.На прима си защото си с малки доходи, и сметка от сорта на 150 лв на месец би те гътнала от масивен инфаркт.Такива като тебе никой не ги надписва.Няма какво да им се вземе понеже си нямат нищо.Не са спечелили и така ;-).Не могат.

Шях да те питам нещо.Стефан др.Димитър чолаков братче ли ти или ти си му сестричка? ;-)
цитирай
26. jesusbg - Фирмата трябва да се казва не
25.11.2007 12:11
Мтел, а МЕНТЕЛ
цитирай
27. apollon - ужасно е да ти предлагат награда, за ...
25.11.2007 15:21
ужасно е да ти предлагат награда, за да можеш да играеш наивната роля на печатна машина за пари - тази фирмена политика би трябвало е да е наказуема от закона - в съда може спокойно с трима свидетели да се докаже вина и нелоялна фирмена политика- това е начина - съда
цитирай
28. alison - Един мой близък
25.11.2007 19:00
СДЪВЧИ картата си на М-тел пред очите ми ,в момент на безпаметна ярост срещу гадните КРАЖБИ на този оператор!
Не успях да го спра...
Но ,с интерес научавам ,че хора ,като Томас се хващат на въдицата!?
...В смисъл,досега мислех ,че само зле ограмотени тинейджъри играят на подобни игри...и някои скучаещи наивници,също...
цитирай
29. thomas - В съда?
25.11.2007 19:09
Ама ако забелязваш, прокуратурата е прекратила преписката, защото не е установила нарушение, т.е. установила е, че тази игра не е хазарт... Впрочем, вън от предположението, че това е хазарт, което поне на мен ми се струва очевидно, аз не виждам друго в играта на МТел, което да е незаконно и да може да спечели в съда: награди има и хората ги получават, играта е доброволна, не е като надписването на сметки :-) За каква нелоялна фирмена политика може да става дума? Просто питат хората искат ли да се пробват да спечелят една кола и който иска - праща SMS-и. Има разни дреболии... като тази, че ти казват, че е левче, пък се оказва, че са минимум три, а и с три шансът ти си е кръгла нула, но това са дребни подробности.

А и най-лошото е, че МТел изобщо не са единствени в тази хазартна практика - преди тях бяха (и още са, при това ежедневно по няколко път) всички телевизии. Още преди тях бяха и Кока кола, и Пепси с цифроманията. Но хайде, при тях там поне има продукт, чиято консумация се стимулира - докато при телевизиите и МТел си е чиста проба просия - дай пари! От друга страна, трябва да сме доволни, че поне за момента е доброволно ;-)
цитирай
30. thomas - @alison
25.11.2007 19:13
Повярвай ми, не съм се хванал. Направих го само от желание да видя механизма. Другото са истории на мои познати и не го казвам от срам, за да не си кажа, че правя глупости :-)

Но това няма никакво значение - важното е, че има наистина много хора, които го правят. Да, повечето от тях са деца и тийнейджъри! Но какво, това да не е по-добре?! Сещате ли се кой им плаща сметките? И между другото, истинският хазарт поне не е разрешено да се практикува от непълнолетни. А тук той става достъпен и за 6-годишни!
цитирай
31. alison - О,без съмнение,жалка е тая история.
25.11.2007 19:17
Но ..."да сме доволни ...че (все още ) е доброволно."
!?:)))))
Разсмя ме ти ,тая вечер!
То, направо си е за радване!
цитирай
32. leftismer - @thomas
25.11.2007 22:07
ццц, преди месец ги защитаваше, когато писах против мтел. Що така сега? :)))
цитирай
33. thomas - @leftismer
25.11.2007 22:22
Никога не е късно да станеш за резил - защо да не важи и за тях? Защитавам ги за нещата, които ми харесва как правят, и съм много против това, че организират подобни игри, при това с претенциите, които са посочили в "защитния" си прес рилийз.

Друг е въпросът, че заради едната игра не съм склонен да ги зачеркна напълно, докато от това, което чета в твоя пост, виждам, че за теб това е просто още едно от нещата, които не харесваш у тях. Така че дори привидно да има общо между нещата, които казваме, аз никога нямаше да ги кажа, ако не беше позицията им по въпроса колко полезна за потребителите била тази игра.
цитирай
34. dredd - Kissing M-Tel
26.11.2007 17:17
You are far,
When I could have been your star,
You listened to people,
Who scared you to death, and from my heart,
Strange that I was wrong enough,
To think youd love me too.
I guess you were kissing a fool,
You must have been kissing a fool.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thomas
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2156053
Постинги: 141
Коментари: 3067
Гласове: 4316
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031