Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2007 07:30 - Защо предпочитаме да критикуваме, вместо да хвалим?
Автор: thomas Категория: Изкуство   
Прочетен: 5045 Коментари: 15 Гласове:
0

Последна промяна: 07.02.2007 08:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ще излезе, че Симеон Сакскобургготски е прав, че българите не искат да гледат позитивно на нещата, които им се случват...

В събота вечерта се проведе полуфиналът на Евровизия. За ужасните изпълнения се изписа толкова много - поне 5 поста тук, с десетки коментари, особено към единия от тях. Повечето - справедливо критични, плюс няколко лични пристрастия, едни за някого, други против. Но като цяло - едно справедливо възмущение от общото представяне и обективно обвинение в голяма излагация. Но какво от това - кучетата си лаят, БНТ си организира нашето участие в Евровизия всяка поредна година.

Какво се случи в неделя вечер? Почти тричасово ледено шоу на Албена Денкова и Максим Стависки с участието на Васко Василев и един куп международни звезди на леда, от което, ако махнем рекламния елемент (който всъщност беше само във връзката между името на шоуто и паралелно вървящата кампания на генералния спонсор ВиваТел), беше сигурно най-голямото културно събитие за последните няколко години, може би единствено след пословичния концерт на Depeche Mode, за да не обидя тези, които твърдят, че това е най-хубавото нещо, което са виждали :-).

Светлинното шоу, звукът, организацията, сценарият, хореографията, поведението на публиката - всичко беше на такова ниво, че просто не можехме да повярваме, че това се случва на нас, и то в България. Безкрайни заслужени ръкопляскания, викове и сълзи от радост сред публиката по време на цялото шоу, невиждана атмосфера, изпълнена 100% с положителни емоции.

В скоби, единственото ми разочарование дойде от един служител на БНТ, работещ на най-левия пулт, гледано отгоре - дано от БНТ прочетат това и накажат :-), който беше решил, че забраната за пушене в залата не важи за него и не виждаше нищо нередно да ароматизира със скапаните цигари околната публика, сред която имаше и доста деца. Поведение, копирано явно от полицаите, които по улиците често демонстрират на всички как законът за движение не се отнася за тях.

Пълна, но не злопуотребено препълнена зала. Изобщо, все едно сме най-малкото в Германия - дотолкова всичко беше перфектно, на всичко отгоре може би и по-красиво, отколкото може да се направи на много други места, при това се правеше в една не толкова съвършена , но учудващо добре поддържана зала.

И какво беше написано в blog.bg по повод на това шоу?

Нищо. Нито дума досега. Е как после да не кажем, че българите се вдъхновяват само когато са недоволни! ;-)

Вярно, има една малка разлика. Евровизия се е излъчвала по телевизията, а Ледена SIMпатия още не е показана. Но все пак в залата имаше вероятно около 6000 души, достатъчно интелигентна публика, за да е имало сред нея и хора, които пишат често тук. Така че редно беше да си получат всичките похвали!

Най-искрени поздрави от мен за всички, създали това шоу!



Гласувай:
0



1. killu - Брей браво на тях! Дай сега да тръ...
06.02.2007 08:45
Брей браво на тях! Дай сега да тръгнем да ги хвалим така ли? Ами дай тогава да гледаме позитивно на това, че хората направили супер шоуто за нас българите. Не видиш ли било едва ли не като в германия. Всъщност те го правят за пари не за наше удоволствие до колкото мога да преценя. Лошо няма! Но какво да кажем в случая да седна да хваля виватели, васко василевци и други които са решили по някакъв си комерсиален начин да спечелят парички от това. Ми нещо не ми е в стила. Далеч съм от мисълта, че им завиждам за това нещо. Просто не виждам смисъл да хваля някой който е решил да изкара някой друг лев. А това, че се е постарал може само до му донесе още повече приходи.
цитирай
2. thomas - От нас парите - за нас радостта. Това е справедливо :-)
06.02.2007 09:01
А при Евровизия?! ;-) От нас - парите за БНТ, от тях - боклук на изхода.

Щом ще гледаме на изкуството от икономическа гледна точка - така да бъде! :-)

Шоуто си е нормално приключила сделка, в която двете страни са доволни (даже и трите, защото има и спонсори, които също печелят добър имидж). Даже мога да кажа, че сделката беше много изгодна за "купувачите", защото билетите струваха смешните 10 левчета, а подобно представление другаде щеше да струва поне 40-50 евро.
От своя страна случаят Евровизия е чиста проба неизпълнение на задължение на БНТ да създаде качествен и конкурентоспособен продукт, платен с парите на данъкоплатците.

Да, правилно. Новина е само лошата новина. Но точно това се опитвах и да кажа - че говорим само за нещата, които са завършили зле.
цитирай
3. killu -
06.02.2007 09:05
Хм. Шоуто е нормално приключила сделка ако си я искал. Но аз лично нито харесвам класическа музика, нито пък фигурно пързаляне. Замисли се колко от хората в днешно време харесват тия неща. Може и това да е причината за липсата на похвали.
цитирай
4. thomas - Но и само ако си я искал, си участвал.
06.02.2007 09:11
А в Евровизия си плащаш и да искаш, и да не искаш.

BTW, кой те излъга, че фиругното пързаляне се свързва задължително с класическа музика?!

А по въпроса колко хора харесват тези неща - 6000 със сигурност ги харесаха, а по мои наблюдения няколко пъти повече не успяха да се снабдят с билети.

Вярно, може би това изкуство не може да привлече толкова публика, колкото Азис, но за това можем само да съжаляваме.

И все пак именно заради това, че вече не само Азис прави "изкуство", което събира много хора, може да кажем, че все някога България може да стане част от Европа, а не от Близкия изток.
цитирай
5. tera - ще го похвалим
06.02.2007 09:20
шоуто на 12.О2., защото доколкото разбрах ше го дават по телевизията на 11.02. Така че споко, не се горещи толкова, ще му отделим необходимото внимание в блога. Аз мислех да го гледам на живо, но реших че сигурно ще има истерия за билети и се отказах. Дори да е било комерсиално, щом е било професионално - ОК! Кой какво спечелил негова си работа, важното е публиката да е останала доволна от правилно похарчените 10 лв. Ще го очаквам с интерес това шоу. Поздрави :)
цитирай
6. killu -
06.02.2007 09:29
Защо намесваш Азис? Просто ти казвам, че не харесвам такава музика. Не харесвам и фигурно пързаляне и няма как да ги похваля. Как мога да хваля нещо, което просто не харесвам. След като 6000 + човека са ги харесали не виждам защо някой да не ги похвали. Все пак може би наистина трябва да изчакаш.
цитирай
7. artanis - thomas
06.02.2007 09:34
I'm with you on this.

Хайде, че нещо много се разписах.

поздрави:
цитирай
8. dosheva - :):):)
06.02.2007 09:47
ми...аз им обяснявам на хората, че трябва да се радваме на всичко, което имаме, защото то изобщо не е малко, ама те...не та не - зле сме и това е.
А Албена и Максим са върха. На награждаването им на европейското, нищо че бяха трети, побликата на тях им се радваше най-много. :):):)
цитирай
9. ridiculous - Е, аз не съм го гледала,
06.02.2007 09:53
но от постинга ти две мисли се налагат от самосебе си:
1. много информативно е това за какво НЕ СЕ говори;
2. когато хората си печелят парите естетично и с почтена изобретателност, добре е това да им се признава.
цитирай
10. streetsmart - Благодаря за инфото
06.02.2007 10:07
Чакам с нетърпение 11.02, за да ги гледам по ТВ-то, естествено усещането няма да е същото, но все е нещо. Пък тя залата само 6000 побира :(. А Евровизия по традиция не гледам, не ме кефи. Гледах преди 5-6 години и формирах мнение, от тогава май нищо не се е променило.
цитирай
11. pilcho - ...
06.02.2007 11:07
С този постинг за пореден път се изяви като Будилник. Колко ли време ще трябва, за да свикнем да се будим сами?
Наздраве...
цитирай
12. innkka - Струва ми се (от постингите и ком...
06.02.2007 12:55
Струва ми се (от постингите и коментарите ти), че точно ти си такъв, който вместо да хвали, предпочита да критикува и с това влиза в числото на тези, които Симеон Сакскобургготски е имал предвид, че не искат да гледат позитивно на нещата. Май ще излезе прав? :-)
Защо искаш от другите това, което ти самият не си?
цитирай
13. thomas - Позна, точно такъв съм...
06.02.2007 15:19
Имаше една много хубава история. Пътували четирима учени в едно купе на влак в Шотландия. Социолог, статистик, математик и физик. Влакът минал покрай една черна овца, пасяща самотно в полето край ж.п. линията. Социологът веднага изкоментирал:
- Я, в Шотландия овцете са черни!
- Не, това е прекалено силно твърдение - обадил се статистикът. - Можем единствено да твърдим, че в Шотландия има и черни овце.
- Не, колеги, и това е много силно твърдение - казал математикът. Единственото, в което можем да сме сигурни, е че в Шотландия поне една овца е черна.
- Колеги, вие всички прекалявате в изводите - последен се включил физикът. - Единственото, което наистина можем да твърдим със сигурност, е че поне една овца в Шотландия е черна поне от едната си страна.

Та така, ето че днес аз обявих, че България тази неделя доближи Европейския съюз поне с едно шоу и поне за 2-3 часа ;-)
цитирай
14. tsvetamak - Споделям възхищението ти
06.02.2007 21:01
Не съм гледала полуфинала на Евровизия, и не съжалявам. Харесвам по-различна музика. Но на тези, които са били в залата и са гледали леденото шоу - благородно завиждам. Дори и без коментарии съм сигурна, че е било едно вълшебство. Когато гледам европейските и световни първенства се чувствам като на празник, а си представям какъв магнетизъм са излъчвали участниците тук...
Добре, че ще мога да се насладя на всичко това поне по телевизията:)
Поздрави!
цитирай
15. victorelud - защото да критикуваш
16.03.2007 11:16
е по-лесно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thomas
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2156365
Постинги: 141
Коментари: 3067
Гласове: 4316
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031