Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2007 13:06 - Искрена наивност или лоши сценаристи?
Автор: thomas Категория: Политика   
Прочетен: 12150 Коментари: 29 Гласове:
0

Последна промяна: 11.10.2007 21:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Вдъхновено" от представянето на Мартин Заимов в дебата с Бойко Борисов тази сутрин в Нова ТВ...

Честно казано очаквах повече. Надявах се, че може би с Мартин Заимов десните най-после имат шанс да надскочат процентите, с които беше известен едно време albosh. Но няма да е този път.

Такова самовлюбено и безотговорно същество даже и Атака не може да предложи! Пред неподплатените приказки за това как желязно ще управлява София даже и Слави Бинев изглежда като човек, който знае какво ще направи (а той нищо не знае и никой няма да му гласува това доверие).

Бойко Борисов се бил държал като мутра... Ама всъщност Мартин щял да изхвърля и ЛИКВИДИРА хора, над които всъщност изобщо няма власт даже и по закон, камо ли по неписаните закони, които всъщност движат всичко във властта. А пък колко жалко прозвуча това "не ме сравнявайте със Симеон Сакскобургготски" - просто нямам думи.

За логиката - какво да говорим. Очаквах много повече от някой, който разбира от пари и вероятно все нещо и от математика. Според него всичко е правилно и вярно, ако обслужва неговата идея. Самите избори щели да решат кой е десният кандидат (този, който има най-много гласове, защото софиянци са десни). Но ако случайно това е Бойко Борисов, той няма да е десният кандидат, защото просто не може да е десен, дори ако остане единствен срещу левия.

Дребнаво джафкане на незабележимо псе (Бойко Борисов щял да бъде общински съветник), което или изобщо не може да се погледне отстрани, или просто играе по нечий глупаво написан сценарий. Доста неадекватна приказка от устата на човек, който няма вероятно и минимални шансове да стигне до балотаж, камо ли да победи в него.

Изобщо - май балоните, които Слави Бинев пукаше като част от своята кампания, всъщност ще се окаже, че са сини и с формата на сърце. Жалко, защото София наистина има нужда, и то от доста интелект, за да се доближи малко повече до Европа, отколкото до Босфора. Дотук от всички претенденти само Юлиана Дончева звучеше реалистично.


Тагове:   наивност,


Гласувай:
0



1. ianchefff - За съжаление
10.10.2007 13:26
си абсолютно прав.
Кофти.
цитирай
2. viovioi - Искаш Джули за кметица?
10.10.2007 13:33
Красива е - да. Може да вдъхнови много мъже да идат да гласуват за нея. Не ми стои добре жена на важен държавнически пост. Просто погледнете Ангела Меркел, украинката със сплитките на главата, Кондолиза Райс и тази как беше на Турция, не се сещам. Командирки. Не е готино.
цитирай
3. pakostinka - Оооо,
10.10.2007 13:38
и аз имах възможността да гледам този дебат - в един момент мен ме хвана срам от глупостите, които говореше г-н Заимов.
Впечатлиха ме наивността, високопарността и арогантността му и най-вече непрекъснатото отрицание на ролята на общинския съвет като законодателна власт и неясната му позиция, относно общинските фирми, които се управляват от десните.
В един момент приличаше на плужек с отрязани глава и опашка и с увеличена функция на отделителните жлези /не че имат, ама ми е по-визуализирано така :)))/
И понеже спомена Юлиана Дончева ще кажа само - не е нормално да има такива кандидати и такава кампания...
цитирай
4. divini - Аз не разбирам какво не Ви допада
10.10.2007 13:42
Мартин се държа изключително днес.. не мога да си обясня Вие какво искате като говорене, като кандидат и като дясно. Той е честен, интелигентен и доказан човек. Като сте толкова политически ориентиран - дайте предложение, издигнете себе си.. Аз наистина се вдъхнових, съжалявам за хора, като Вас, които не са успели да вникнат в смисъла на думите, ако искате показност Бойко Ви я дава в повече...
цитирай
5. pakostinka - @ Divini,
10.10.2007 14:04
никой не говори за това, че изпадаме в несвяст от показността на Борисов, но един кмет не трябва да вдъхновява - той трябва да решава проблемите на града и да говори конкретни неща.
Какво те вдъхнови в това, че няма още програма и че не знаеше какво да измисли, за да замаже тази си издънка? Вдъхнови ли те това, че не каза нищо конкретно, в рамките на 30 минути?
Бойко поне говореше за реални неща и за реални трудности, а Мартин за борба с вятърни мелници... не искам наивна марионетка да ме управлява, а за вдъхновението - о да, може да ме вдъхнови и да разбера как не искам да се държа и да кънтя в дебат.
цитирай
6. thomas - divini?
10.10.2007 14:04
Никой никого не спира да е фен на приказките... Само че управлението на града е икономика и политика, а не потапяне в приказния свят. Да, Мартин днес се държа изключително. Както каза по-горе пакостинка, държа се изключително арогантно, изключително наивно, изключително лъжливо. Оттук нататък - който както го разбира. Аз пък не съжалявам за хора като вас - всеки има право да е наивен.
цитирай
7. drona - @divini
10.10.2007 14:05
Щом г-н Костов е казал да се вдъхновяваш значи ТРЯБВА! :))))))))))

цитирай
8. divini - хахахаххаха
10.10.2007 14:15
дрън дрън празни приказки.1. @pakostinka - програма има, а приоритетите от нея са извадени на сайта още в началото на кампанията, това че ченгето журналист не се е сетило да я намери е друг въпрос.
@thomas - изключително арагонтно... ако това е изключително арогантно не знам как определяте поведението на Б.Б последните 6 години
И естествено щом Костов е казал
цитирай
9. metmaya - За съжаление лъснаха инфантилн...
10.10.2007 14:21
За съжаление лъснаха инфантилност, неинтелигентност, направо глупост...
цитирай
10. dagma - ...
10.10.2007 14:46
На мен пък Мартин Заимов ми направи добро впечатление. Държа се достойно и почтено. Много ми хареса когато каза, че все пак ще работят заедно с Б.Борисов, тъй като той ще бъде общински съветник...
цитирай
11. pakostinka - @ Divini,
10.10.2007 14:48
права си, грешката е моя, обаче благодарение на дискусията се разрових в програмата на г-н Заимов и изненада...какво открих там? Словоблудство...и то в гигантски размери.
Г-н Заимов говори за нещата по принцип, така както го правя и аз по темите и в областите, в които не мога да плувам добре.
Какво обещава г-н Заимов - да поствои 20км. метро, да направи депо за отпадъци, да спре безразборното строителство, да затвори Кремиковци, да доведе велики ахитекти и проектанти, да реши проблемите със здравеопазването, да направи кварталите равностойни за живеене и т.н.
Отговорите, които всеки един нормален човек търси е "Как ще го направи? С какви средства?"... това е нещото, което не каза в сутрешния блок... ангажиментите му са в плоскостта на пожеланията, а не на реалнопостижимите цели.
И все пак, това което искам да чуя и ще ме вдъхнови е "Как ще постигне всичко това за 4 години?"...
Заимов увисва и се оплита. Противоречи си, както си противоречеше и сутринта, в жалките си опити да даде дефиниция на ляво, дясно и център... но за сметка на това е арогантен и нагъл...мда, как да не се вдъхнови човек?
цитирай
12. dantonov - Писна ми от водачи!
10.10.2007 15:04
Царя, Волен, Бойко - къде е разликата???
Всеки обещава и стодото го гледа с навлажнени очи. Който иска де е в стадото - негова си работа - аз не искам!
Ако смятате за нормално едноличното управление, едноличното определение за лъжа и истина - карайте в същия дух, но после моля не плачете, че не живеете добре!!! Защототази действителност, всички вкупом си я докарваме, всеки спред своите разбирания.
Все се надявах Бойко да излези наистина като одединител на дясното - покрай силната му личност да се сформира коалиция от десни партии които да станат основа за изграждане на нещо ново. Но не би... И той тръгна сам да оправя бъгария, започна да разправя, че нямало нужда от много десни партии, една стигала (естествено неговата). Така че, моля те не ми говори за програми и други глупости, ами виж какво се задава на хоризаонта. Ако това ти харесва - прав ти път!
цитирай
13. drona - четох с наслаждение диспута
10.10.2007 15:11
на сайта на агенция Фокус.

г-н Заимов чисто и просто не познава закона за местната власт .... библията за управление на общините ... явно хората, които го издигат и ръководят щаба му са наясно че е напълно неизбираем и не са счели за необходимо поне малко да го ограмотят.
цитирай
14. lambo - Само няколко минути имах време да ги гледам ...
10.10.2007 15:47
но държането, излъчването и погледа на Заимов,
говореха само за едно ...
нерешителност и лична неубеденост в собствените си приказки ...

Колкото до ББ, то той пак се измъкна за всички неуредици с наследството и съветниците от бившото (вече) СДС ...
цитирай
15. gantree - @ thomas
10.10.2007 16:59
защо толкова много лицемерие, Томас :)
а можеше просто да напишеш, че Бойко е велик и ти допада, и пак, и пак, и толкоз
пак щях да те разбера по същия начин :))

апропо - гледах го това подобие на диспут; много съжалявам, но на такъв разкалян терен като този при Коритаров само прасета като Борисов могат да се чувстват комфортно и да изглеждат на мястото си; всичко останало е като пришито, привнесено отвън;
може би и затова Мартин не ти е допаднал, разбирам те

поздрави
цитирай
16. mph - Двамата не се държаха като конкуренти
10.10.2007 17:06
Темата бе свързана с финансите на София, но не чух нещо по този въпрос. Откъм ББ и неочаквах. Ама и Заимов странно се разсея по някакви политическо отговорности.
цитирай
17. sparhawk - ще работят заедно
10.10.2007 17:19
Бойко ще е кмет, Мартин - зам.кмет. Иначе аз само четох дебата и Борисов ми допада повече. Но аз имам фобия от финансисти.
цитирай
18. thomas - @gantree
10.10.2007 17:53
Нямам нищо против да видя някой по-добър от Бойко Борисов, защото той ми се струва силен (което е добре), но не достатъчно изобретателен (което е проблем), за да е наистина полезен на този претъпкан и доста мръсен град. Що се отнася до ТВОИТЕ пристрастия, за тях знаем всичи. Предполагам, че само докато кажа "Костов", ти вече си станал и козируваш. Съответно и когато Костов каже "Заимов", ти вече си го харесал.

Разкалян терен? Никога не бих бил толкова толерантен към Заимов, ако бях на мястото на Коритаров. Щях да до спирам след всяка празна приказка и да го правя за смях пред зрителите - нещо, което Коритаров направи, и то много плахо, не повече от два пъти. Но може би това е и причината Коритаров да си има сутрешен блоК, а аз - само денонощен блоГ. ;-)

Впрочем Заимов ми прилича доста повече на ченге, отколкото Бойко Борисов. Само че от онези, дето са много, много тайни. На неговия фон самия Коритаров, за който също знаем, че е бил "сътрудник", изглежда направо невинен. Но лично аз не виждам проблема в това, а в съвсем друго - че си прави сметката без кръчмар. И знам защо. Защото знае, че никога няма да се наложи да я плаща тази сметка. И не за друго, ами защото няма да си намери свободна маса.

@mph
Как да се държат като конкуренти, като просто не са?! Какъв конкурент може да бъде някой, дето няма да получи и 10% от гласовете? Лично аз не изключвам напълно даже Юлияна Дончева да го задмине, защото има много по-ясни намерения, пък не на последно място и чар вместо крива неискрена усмивка.

@pakostinka
Пак те предупреждавам - не е редно да мислим толкова еднакво! :-P
цитирай
19. divini - @thomas
10.10.2007 18:01
само едно уточнение.. не знам Вие от кога живеете в София, но столицата стана особено "претъпкан и доста мръсен град" в последните години, най-вече последните две.. Нали, естествено Костов е виновен за това.. както и за всички останало . Ако на Вас този фин и интелигентен човек Ви се вижда повече ченге от Бойко..не знам какви зверове Ви изглеждат обикновените патрули.
Пожелавам Ви успех в безумствата
цитирай
20. thomas - @divini
10.10.2007 18:11
Фин и интелигентен? Изобщо не казвам, че не е интелигентен. Ама за фин имам по-различна представа. Тук мисля че става дума за... почти както го беше казал Дзержински "хладен ум, горещо сърце и чисти ръце", само че малко по-различно - сърцето ми се струва също хладно (може би и защото е оцветено в синьо). За ръцете - може и да са чисти - нямам нито информация, нито хипотези, нито настройка.

София, като всеки буйно развиващ се град с процъфтяваща икономика и растящ пазар, неизбежно привлича към себе си много хора, които искат да я използват за по-добра собствена реализация. За това не са виновни нито Костов, нито глобалното затопляне. Впрочем Костов си е виновен - ако беше на власт, това развитие можеше и още да не е станало факт за хората извън неговото семейство и тя да е все още по-ненаселена, ама хайде да кажем, че тук вече се шегувам :-)

P.S. Живея в София от 40 години и 14 дни. Но не мисля, че това има особено значение...
цитирай
21. gantree - @ thomas :)
10.10.2007 18:52
написах само два-три реда, а ти си готов още един постинг да спретнеш в отговор, Томас; възприемам го като комплимент, и ти благодаря;

по същество - Бойко "ти се струва силен" - анджък де! (тур. точно така)
и аз това имах предвид в думите си към написаното от теб - нямаше нужда да се мориш; можеше просто да напишеш само това - "Бойко е силен", или "Бойко е велик"; едно от двете, смисълът им е сходен;

моите пристрастия нямат никакво място в случая; радвам се, че "всички знаят" за тях; по принцип се старая да съм ясен и да са ми категорично и недвусмислено представени убежденията и позициите, а не този или онзи да се двоуми и да не е докрай наясно, когато общува с мен или чете това, което пиша; бих ти го препоръчал и на теб това, по-добре е, отколкото да е лицемерен или двузначен човек в мненията си;

аз съм по-затворен, и Мартин Заимов като индивидуалност излиза доста извън собствените ми критерии; и слава Богу, защото ... ще видиш след изборите защо; не козирувам на никого, бъркаш ме с някой; най-общо казано, много погрешна ти е представата както за мен, така и за Костов и ДСБ, щом си в състояние да изпаднеш в подобна заблуда; само за пет минути във форума на ДСБ ще се убедиш с очите си за това;

теренът при Коритаров е наистина невероятно разкалян, съжалявам, че не си го забелязал досега; истинска кочина е, и невероятно много хора го виждат по този начин; може би ти лично не го възприемаш като разкалян терен просто защото имаме различни хигиенни изисквания ние двамата с теб;

Заимов не е ченге, тоест - не е милиционер; финансист е, и е нормално да ти изглежда по-стегнат, особено на фона на онзи разпасан пожарникар; да твърдиш, че е ченге е може би някакъв непохватен твой опит да го уязвиш и принизиш до пожарникаря; нямам нищо против този твой емоционален подход към него, дори малко ми е забавно;

поздрави
цитирай
22. sparhawk - основният проблем
10.10.2007 19:52
не е нито Бойко, който все пак направи нещо, нито Мартин, който разбира от финанси. Проблемът е в Бриго :(
цитирай
23. pakostinka - :)))
11.10.2007 01:14
Thomas, понеже мислим еднакво да вземем да си направим партия искаш ли? Гарантирам, че ще сме най-плютите и мразени хора в политическото просттранство, ама Заимов със сигурност ще го разбием и понеже съм добра - ще пощадим Юлианка :)))
цитирай
24. thomas - @gantree
11.10.2007 07:47
Чудя се какъв беше главният герой на незабравимия филм на Браян де Палма - Недосегаемите: финансист или ченге? И сега се замисли - може ли някой, на който се поверява валутния борд на една страна (който сам по себе си се се използва за решаване на вид извънредно положение), да не е някакъв вид ченге? Според мен не може да има съмнение, че такава задача може да се повери само на човек, който е нещо повече от финансист. Той трябва да е управляем и да е доказал, че умее да изпълнява заповеди, когато собственото му мислене го води в друга посока.

Не казвам, че не се е справил добре със задачата си като шеф на борда - ни най-малко. Само казвам, че за мен поведението му сега само потвърждава моите предположения, че този човек е свикнал да има скрита власт - дори в дебата си вчера той разчиташе на нея, а не на тази власт, която му дават законите - примерно с това "премахване" на общински съветници. Дали ме разбираш?
цитирай
25. divini - @thomas
11.10.2007 09:46
За да се повери на някой, някаква отговорна работа - трябва да е ченге? Правилно ли Ви разбрах? Да е доказал, че е управляеем и да не мисли със собствената си глава? Е такъв е сегашният ни премиер..Но за да се въведе успешно валутен борд в една страна, още повече в такаква като нашата, трябва да го направи човек, който може да поема и носи отговорност, да има собствена иницииатива и да умее да преценява рисковете.

Хващате се за думите на Заимов, за премахването и др. подобни. А бойко, които заповядва, нарежда и се намесва.. Манталитетът на столичани е станал същият като на амбициозния провинциалист..
не ми се занимава повече с вас, жеклая Ви слънчеви дни
цитирай
26. thomas - @divini
11.10.2007 10:20
И аз със Вас ;-) Да съм казал за премиера, че не е!? :-) За да се въведе борд, е нужна намеса отвън. Вие си отговорете на въпроса кой се намесва отвън и какви механизми използва. Човекът тук трябва просто да изпълнява заповеди.
цитирай
27. gantree - @ thomas
11.10.2007 13:19
този път си по-кратък, благодаря;
остави го Браян Де Палма, няма да ти свърши работа; аз прекрасно разбирам, че на теб отчаяно ти е нужен аргумент, с който да обосновеш абсурдната картина, която си видял вчера - сред всичките ченгета (двама от общо трима) ти си провидял като ченге единственият от тях, който не е такъв; аз искрено съжалявам, че си видял тази абсурдна картина; не се самозалъгвай обаче - проблемът не е в картината;

сещам се, като те чета, за онази тъпа будистка "притча" за слепците и слоновете, нали я знаеш (?) царят на Саваттхи заповядал да съберат всички слепци в царството му и да ги разделят на групи; след това групите една след друга били завеждани при един слон, и им се давало да докоснат различна част от него - главата, туловището, краката, опашката, под опашката и т.н. :) след това царят заповядал всяка от групите да опише животното; тези, които докоснали главата, казали, че слонът бил делва за вода; докосналите ушите го описали като веялка, краката - като стълб, а докосналите туловището настоявали, че слонът е бъчва; в крайна сметка сред групите избухнали люти спорове; каква била поуката няма да обяснявам, защото не е по темата;

та и при теб тук, като те гледам е така - гледаш на картинката трима души, от които двамата със сигурност са ченгета, и провиждаш като ченге не някой от тях двамата, а третият, който не е ченге; е, а аз какво съм виновен за това, само не мога да разбера?

и още нещо от историята за финал - турците на Осман чули за тази тъпа будистка "притча", и какво мислиш станало - обогатили си езиковия запас с думата "будалла" :))))
цитирай
28. thomas - Какво си виновен?
11.10.2007 14:39
Виновен си с това, че си мислиш, че щом можеш да четеш буквите на монитора, то не си сляп :-) Сега се надявам да бях съвсем кратък...
цитирай
29. ssstto - Мартин щял да ЛИКВИДИРА хора
12.10.2007 11:27
Кой сега ще стане на сапун ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thomas
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2156562
Постинги: 141
Коментари: 3067
Гласове: 4316
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031