Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2010 21:17 - Какво пък толкова унизи Дянков?!
Автор: thomas Категория: Политика   
Прочетен: 47700 Коментари: 108 Гласове:
-6

Последна промяна: 07.03.2010 15:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вчера президентът Първанов публикува стенограмата от срещата си със Симеон Дянков, на която последният трябваше да му се извини за недоказаното (и може би недоказуемо) обвинение, че го е нарекъл (стар) милиардер. Да, да, знам - не го бил казал със собствени думи, само дето като го попитали "вярно ли, че Първанов е млад милиардер", той отговорил, че не е млад. Този отговор не дава възможност за твърде много тълкувания, нали?

Та по повод тази стенограма днес настана голямо грачене и виене по блогове, форуми и медии. Най-странно от всичко ми е, че хора, които и преди, и след изборите са твърдо на тъмно сини, та чак виолетови позиции и тяхното божество се нарича Костов, вместо да се зарадват, че Бойко Борисов получава толкова тежък удар отвътре заради поредната глупост на своя цапнат през устата министър, та като нищо може да се отвори шанс за предсрочни избори още преди тоталното издънване на икономиката от хаотичното управление, след което Костов би останал почти единственият претендент за властта след поредните провали на жълти, червени и оранжеви, те изведнъж скачат срещу очевидно правия в ситуацята човек и очевидната жертва на обида - президентът Първанов.

Защо Първанов е прав да се обижда и да иска оставката на Дянков?

Ами просто защото всеки е невинен до доказване на противното. Ако Дянков не може да докаже, че президентът наистина е милиардер (което би било незаконно предвид официалните му доходи), а по всичко казано от самия него личи, че той не може, значи просто трябва да си ходи - бързо и завинаги. Издънката му е съизмерима, а може би дори и по-голяма от тази на Румяна Желева пред Европейската комисия. И ако не си отиде, може да повлече със себе си и цялото настоящо управление.

Дотук всичко е ясно. И то е ясно още преди публикуването на стенограмата от разговора. Честно казано, очаквах, че резултатът от този разговор ще бъде не някаква си стенограма, а направо една високо размахана оставка за успокояване на цялото общество, защото ситуацията е прекалено ясна и прекалено непоправима. Но явно Дянков не може да подаде дори и оставка без заповед, а заповедта от премиера няма как да дойде още вътре, на самата среща.

Има ли право президентът да публикува тази стенограма?

Ако никъде в законите не пише, че няма това право, значи го има! Става дума за официален разговор на негова собствена територия. Разговор, в който дори и да има лични елементи, няма причина да бъде таен. Разговор, който е известно, че се стенографира и записва по самите правила на президентската институция. И ако Дянков толкова е искал той да не бъде публикуван, предполагам, че можеше да помоли за това още преди започването му. Не твърди да го е направил, значи не може да твърди и че е предаден.

Защо Дянков твърди, че публикуването на стенограмата го УНИЖАВА!?

Не виждам нищо унизително в казаното по време на разговора и от двамата - прочетох я много внимателно. Президентът си отстоява позицията, че подобни лични обиди без доказателства не могат да останат без последици, Дянков говори нормално, опитва се да изглади ситуацията, но без да се извинява, поне не и искрено. А след подобно видимо неподкрепено от доказателства обвинение, извинението е просто задължително.

В това да се опиташ да се извиниш, когато си виновен, па макар и толкова несръчно, не може да има нищо унизително. Дянков се е унизил, когато е казал думите "не е млад" пред Иван и Андрей, не на срещата с президента. И самият Дянков, а не Първанов, е забил нож в гърба на Борисов (както се изрази самият той) с поредните си неадекватни приказки. Така че аз съм доста сигурен, че той ще накара Дянков да подаде оставка до броени дни, защото иначе тази негова изцепка може да му струва прекалено скъпо на самия него. Точно както вече му се наложи да оттегли Желева и го направи решително и след доста кратко замисляне.

А Първанов, какъвто и да е - милионер, милиардер, агент, комунист... колкото и да е лош... в случая не само че е от правата страна като жертва на недоказано и обидно обвинение, но и показва чудесни ловни рефлекси, само че ролята на глигана се играе от едно доста по-беззащитно, слабо и изнервено животинче.



Гласувай:
7



1. smilodont - Извинение ли
06.03.2010 23:30
За какво да се извинява Дянков , за това че Първанов не е млад ли? Мисля че е време да се разплете историята на този президент който докара на България доста беди . Дали главата на охтопода не започва от там ? ПЪК МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ ЧЕ Е И МИЛИАРДЕР .
цитирай
2. thomas - @smilodont
07.03.2010 00:54
Ами да се окаже бе! Нямам нищо против да видя как го свалят, когато това се докаже. Ама само с приказки не става работата. Защото има разни приказки, според които Бойко Борисов е не по-малко различен, от това, за което се представя, отколкото е президентът. Само че, нали разбираш, доказателства, подкрепящи тези приказки няма и надали скоро ще има, така че докато няма, ще считаме, че той е един не много опитен и праволинеен, но затова пък много честен гражданин, който мисли доброто на страната си и полага всички усилия, за да я изведе от кризата.

А това, че Дянков бил казал само, че Първанов не е млад, не го твърди даже и самият той. Единственото, с което се оправдава, е че това е било шоу, което предполага да се държиш шеговито. Само дето не е водещ на шоу, а действащ политик от най-висок ранг, гостуващ в него. И има право на майтапи, когато седне с приятели в пицарията, а не на телевизионния екран.
цитирай
3. анонимен - А не мислиш ли че този другарски съд и ...
07.03.2010 09:01
А не мислиш ли че този другарски съд и шамарите на червеното килимче бяха доста унизителни?
Това е стар комунистически партиен маниер- президента като стар номенклатурен кадър от ДС е шамаросван така в младостта си, и за момент явно забрави че комунистическата дерибейщина вече не е прийом в политиката.

Да оставим настрана фактите че президента действа като политическа а не като държавна фигура.
Да оставим настрана че президента никога не е бил президент на Блъгария а винаги си остана президента на БСП.
Че не каза и думичка срещу много по злепоставени и провалили се министри, уволнени за подозрения в корупция и връзки с престъпността.
Халът до който стигнахме се дължи до огромна степен именно на президента защото той толерираше тройната коалиция.

Този президент отлично знаеше за това което правят Масларова, Доган, Румен петков, Корнелия Нинова...

Никога не каза и дума за това, Европа ни наказваше и ни спираше помощи, заплашваше ни с правни санкции и този президент не каза и дума за това.
Днес Европа ни хвали, отпускат ни спрените помощи, казват че имаме определен напредък в много области - и президента се нахвърли върху правителството ползвайки тежеста на институцията си.
Не те ли притеснява това?


Този президент, в момента в който реши да освежи политическата си кариера, реши да го направи по един публичен, незаконен и унизителен начин- това не те ли притеснява?

Президента е президент на българия, на БСП или на собствената си бъдеща партия?

Ако този президент остане на власт- какви още неща ще направи ползвайки лостовете на властта които има в полза на собствената си партиина кандидатура?

Не те ли притесняват тези неща?
цитирай
4. анонимен - Значи, Дянков е излъгал при Иван и ...
07.03.2010 09:03
Значи, Дянков е излъгал при Иван и Андрей, излъгал е при Президента, и веднага след това излъга журналистите и обществото, че разговора е бил "конструктивен".
Ами ако утре каже, че при срещата, Първанов му се е извинил, признал си е, че е милиардер, поканил го е в имението си в Дубай, и е казал, че светът не познава по-добър икономист от него?
Как да разберем истината ние, обществото?
Благодарим за стенограмата!
цитирай
5. zvetia - Хей, все си мислех, че понеже Дянков ...
07.03.2010 10:30
Хей, все си мислех, че понеже Дянков е "цапнат в устата" точно на теб би следвало да ти харесва.
На мен лично ми е писнало от български мъже -комплексари и български политици-популисти(останалите квалификации ще ги спестя, тъй като ще изместя темата), а Дянков определено не е нито едно от двете.Има едно простичко обяснение за това, а то е,че е пълноценен човек.Последното пък се дължи на последователност от факти-формиране на интелект и личност в едно изключително училище за времето си-Ловешката езикова гимназия(познавам съученици преди и след нея и знам метаморфозата, която настъпи при тях, а освен всичко това е бил и спортист -школовка за духа и тялото), университети в Европа и САЩ, успешна професионална реализация и успешен брак с две дечица.
Култовата реплика "определено не е млад" би разбрал всеки средно интелигентен човек, но С ЧУВСТВО ЗА ХУМОР.
Иначе не знам как би оцелял на стреса,на който е подложен ежедневно-отговорност измерена в цифри.
Оказах се лош пророк, когато в деня преди изборите с тебе се убеждавахме защо трябва да се гласува на всяка цена, а аз говорех за бюджета и наследството, за което е по-добре да замълча.Получи се разлика от близо 10% между заложено и реално, а завършихме с дефицит, който впечатли цяла Европа.
Ежедневно излизат факти свързани с корупционни практики, брутални договори с огромни маржове печалба, а и на всичко отгоре сме в окото на кризата(по мое мнение вече отлепяме дъното).
Вдигнаха ни кредитните рейтинги, отпушиха ни еврофондовете-какво по-добре от това. Е, да ,българинът е свикнал всичко да се случва сега и на момента, но нещата във финансовия свят си имат строга последователност и са като скачени съдове.
Моята любима мисличка на Гьоте-"ЧОВЕК ВИЖДА ТОЛКОВА, КОЛКОТО ЗНАЕ"донякъде оправдава онези 99%, които нямат задълбочен поглед върху финансите и останалите 99,99%, които пък не са ги практикували.

цитирай
6. thomas - @zvetia
07.03.2010 10:50
Явно гледаме в две коренно различни реалности. Дянков не е комплексар!? Дянков е пълноценна личност? Дянков е бил спортист!? В какъв спорт, шах ли? Сигурно, защото чувам, че необичайно лесно е разписал няколко милиона евро за един единствен мач по любимия спорт...

Никой не изглежда по подобен начин след подобна по успех професионална реализация.

Чувството за хумор е ок, стига да имаш и доказателства, за да си подкрепиш "шегата". Че когато режеш крилото на самолета, а не можеш да летиш, нали се сещаш какво казваше гаргата на останалите животни във вица...

В деня преди изборите с теб не сме се убеждавали защо трябва да се гласува на всяка цена, аз твърдях точно обратното, и бях дал точно 13 причини за това. Според много хора - доста убедителни.

Наследството е като задника - всеки го има, ако мога да перифразирам още един виц. Аз помня няколко години с ръст над 5% годишно и едни огромни бюджетни излишъци, за които опозицията все мърмореше, че трябвало да се върнат при хората. Е, към края вече се върнаха. Вярно, не към всички, ама да не мислиш, че ако на власт бяха други, щеше да е по-справедливо - просто щеше да е към техните си хора. Важи и за настоящите, които го правят също, доколкото им позволява обстановката. Справка - винетките. Или оня депутат с физиономия на капо ди тути капи, лобиращ за пушенето, дето имал фирма за търговия с тютюневи изделия, в която бил прекратил участието си при влизането в парламента. А пък един мармот завива шоколадите в станиол.

Дефицитът ни не впечатлява никого, защото е твърде малък. Който се интересува от дефицит, да гледа към Гърция. Корупционните практики не са се променили, променили са се само хората, които се облагодетелстват от тях.

И не, не отлепяме от дъното. Защото нямаме мускули за това. Не създаваме нищо, необходимо на останалия свят. И преди, и сега. Само усвояваме едни пари, ако ни ги дадат. На сегашния му дават, защото е нов и им изглежда силен и обещаващ. Като натрупа глупости, ще му ги спрат също толкова бързо.
цитирай
7. thomas - @3
07.03.2010 10:59
Смяташ ли, че ако примерно Станишев отправи подобно обвинение, за което няма доказателства, към Бойко Борисов, с него ще се отнесат по-меко на оранжевото килимче?

А за това, което са правели Масларова, Доган, Румен Петков и Корнелия Нинова (тази пък коя и каква беше?!), да си забелязал, че Доган продължава да си го прави в пълно спокойствие, гарантирано лично от Бойко Борисов, който му размахваше много заплашително пръст преди тяхната среща?

Европа ни хвали... хайде малко по-леко, а? Берлускони потупал Борисов по широкия гръб и му го измерил в педи, и ти реши, че Европа ни похвали. Пък и Бойко да внимава, когато го хвалят, че днес го тупат, утре ще му извадят едни снимки от една вила на Берлускони, както стана преди няколко години с чешкия премиер. Ще повярвам, че Европа ни хвали, когато започне да се интересува от нашите продукти, в идеалния случай - технологични, а не краставици.
цитирай
8. zvetia - Приемам, че спориш само заради с...
07.03.2010 11:20
Приемам, че спориш само заради спора.
Нямам намерение да доказвам всяка думичка от казаното от мен, което мога да защитя на 100%.
Гърция щеше да ни изглежда като оазис на стабилност, ако беше останало предишното правителство.
цитирай
9. анонимен - Дянков, стягай куфарите!
07.03.2010 11:22
Не съм симпатизант на г-н Президента (заради това, което стана и с негово участие в началото на 1997-ма), Намирам, обаче, че той е най-успешният президент от началото на Прехода към Нищото. Твърдо го подкрепям в разразилия се скандал с обиждащото ме като гражданин момче-вицепремиер! На хлевоустия Дянков песента му е изпята - прекалено фриволно държание с кого ли не! Самохвалство, шутовско поведение, откровена простотия, некадърие -твърде отвратителен коктейл, за да бъде преглъщан още! Неговият шеф ще го прежали...

цитирай
10. thomas - @zvetia
07.03.2010 11:24
Споря по една единствена причина - защото смятам, че тотално бъркаш ситуацията. Никой не може да каже какво щеше да бъде, ако беше останало предишното управление. Най-вероятно нищо различно - само че щяха да продължават да крадат предишните хора, вместо нови. Впрочем можеше да е и значително по-добре от сега, защото когато усетиха, че копчето на катапулта вече им е натиснато, те си тръгнаха с горивото на самолета, за което никой не може да ги вини за естествената защитна реакция. Поне никой, който не вярва в приказките, че управляващите са там за благото на народа (и в мармотите).
цитирай
11. zvetia - Аз мога да кажа каква щеше да бъде ...
07.03.2010 11:36
Аз мога да кажа каква щеше да бъде ситуацията и я казвам-катастрофа и падане на борда, защото нямаше да си защитим финансовите показатели-категорично!!!
Моля те, не коментирай области от които не разбираш!
цитирай
12. анонимен - трудно е да се каже кой прав,кой крив
07.03.2010 11:36
единственото силно впечатление,което ми направи в стенограмата бяха несвъзрзаните,объркани,нелогични на моменти и направо шашави обяснения на този мен Дянков,което ме накара да се замисля сериозно за неговото психическо здраве..зад очилата на този доста кривоглед човек има нещо объркано в мозъка-убеден съм в това..колкото до Първанов,той очевидно е и по умен и по хитър и по интелигентен..не съм негов фен,но се замислям все пак какви хора дърпат конците на страната и дали наличието на "много добро-това че европа хвали дянков"не е чак толкова на..."много добро"..защото винаги когато почват много да те хвалят трябва да светва дежурната лампичка на мнителността на всеки нормален човек..
цитирай
13. thomas - @zvetia
07.03.2010 11:40
Аз пък смятам, че бордът е в опасност именно при сегашното управление. Защото това са техните методи - силови, импулсивни и необмислени.
цитирай
14. анонимен - Браво
07.03.2010 11:41
Най-после да прочета нещо написано от бистър ум.Защо такива хора не се показват на политическия хоризонт ,а търпим нагли,алчни,необразовани, без личен и обществен морал политици.
цитирай
15. анонимен - томас, ех, ти, томас))))
07.03.2010 11:44
Напоследък не съм влизал често в блога (трудя се) , ама днес като се позачетох и няма как да не ти отговоря.
Очевидно, че възгледите ни за света се различават (ти харесваш Станишев, аз не; ти казваш да не се гласува - аз рева да се и т.н), но когато става дума за нормалност - е няма как да не ти кажа нещо.
Този от Сирищник, дето го защитаваш, няма как да бъде защитен)))) когато нарушаваш конституцията (чл 32, ал 2 - ако не знаеш) даже да си агент, даже да си Гоце, даже да си президент - ще си носиш последствията. Лош закон, но закон, са казали древните римляни и трябва да се спазва.
Защо твоето любимо Гоце не пусне стенограма от разговорите си с ония, дето му викат Трактор? или със Станишката? Дали защото няма да изкочи някаква червена прашка, някакъв Любен Гоцев, някой Маджо или подобни недоразумения))))

айде, холан, знаем те, че си червен, ама поне малко се срамувай. не защото да си червен е срамно, а защото е тъпо))))
цитирай
16. thomas - @14
07.03.2010 11:44
А коя партия би искала обективен поглед, който ще бъде критичен и към самата нея, когато не е права!? За да те приемат в политиката, трябва да виждаш само доброто у своите и само лошото у чуждите. Нещо, което аз твърдо не мога да предложа.
цитирай
17. thomas - @alexalex
07.03.2010 11:46
Като ми цитираш чл. 32, ал. 2, нали съобразяваш, че Първанов не е пуснал запис на Дянков с любовницата му (или просто с жена му) в семейната спалня, а стенограма на ОФИЦИАЛЕН разговор между две ПУБЛИЧНИ личности.
цитирай
18. thomas - @alexalex
07.03.2010 11:47
А, и къде прочете, че харесвам Станишев?! :-)
цитирай
19. zvetia - "Всеки мъж си заслужавал ж...
07.03.2010 11:47
"Всеки мъж си заслужавал жената, а народът-правителството", май наистина ще взема да повярвам в това, ако Дянков си тръгне!
цитирай
20. анонимен - Невероятно тъпа статия
07.03.2010 11:50
Абсолютно тенденциозна, некъдърно написана статия, най-вероятно платена от презедентския бюджет.
Този червен доносник от Сирещник е крайно време да си ходи.
цитирай
21. анонимен - ха))))
07.03.2010 11:51
а къде пише, че конституцията не важи за публични личности??????
защо няма другите стенограмки, а???? или трактора, Станишката и прочее палач са НЕпублични?))))
Да пускаш, когато ти отърва (само като изгоноха онзи подполковник от НСО имаше стенограма) , а да се криеш за другите ти ОФИЦИАЛНИ разговори е - меко казано - проява на лош селски вкус.
И ако прочетеш стенограмата - айде, холан - громи Гоцето като Гошо Тарабата е громил фашистите в Лайпциг)))) Само дето на Гоцето песента е изпята)))))
цитирай
22. thomas - @alexalex
07.03.2010 11:53
Е много ясно, че ще публикуваш само, когато ти отърва, ако няма нещо в закона, което те задължава да го правиш винаги. Ти различно ли би постъпил!?
цитирай
23. thomas - @20
07.03.2010 11:55
От твоите уста - в президентските уши... Но засега не са ми отправили оферта. И между другото, казва се презИдент, не презЕдент. За разлика от брЕзент.
цитирай
24. thomas - @alexalex
07.03.2010 11:57
Конституцията важи и за публичните личности. В спалнята им. Но навън отговарят за всичко, което кажат и направят, защото то може да стане публично достояние. Точно затова се и наричат публични.
цитирай
25. анонимен - томас
07.03.2010 11:57
за разлика от Гоце, аз имам срам))))
и подобни простотии не бих направил никога!
ето това е разликата между мен и теб)))))
цитирай
26. анонимен - от 20
07.03.2010 11:59
По добре правописна грешка, отколкото малоумни разсъждения.
В теб има нещо сбъркано като цяло :)
цитирай
27. анонимен - DEA
07.03.2010 12:02
Дали не използваха Дянков за фитил с който да запалят искрата на пожара...? Премиера му се скара,президента открито го презря....Дянков забрави,че е в България , а не в Америка. А РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ДВАТА *ЩАTA* Е ОГРОМНА.
цитирай
28. thomas - @20
07.03.2010 12:02
Я дай едни "умни" разсъждения, за да видим разликата.
цитирай
29. thomas - @27
07.03.2010 12:03
Смяташ ли, че в Америка на Дянков ще му се размине по-леко, ако каже подобно нещо за Обама? Там хората горят и само за заглеждане на колежки...
цитирай
30. nakom - Томасе , платили са ти
07.03.2010 12:05
Комунистичеси червен ченгенайски тепигьоз, а ти дори и не ПОЧЕРПИ.:-)

@Zvetia душко, защо милото ми реши че точно ти разбираш от финанси и икономика, защото имаш някаква хартиена диплома по-въпроса ли?.
Не си сама вярвай ми, но си една от малкото с такава хартия, които харесват Дянков.Не ми вади за пример две твои приятелки, като ми кажеш култовата глупост "аз и всички около мен".Лично аз съм на мнение, че това правителство нямаше финансов разчет на нищо, и досега няма нито читава рамка, нито някаква стратегия освен една -борд да пада и резерв да се харчи.За малкото време в което кибичат тук, успяха да направят достатъчно сътресения в плащания, глупави изказвания, един закон нямат който да не се е връщал без скандали, все реформират без да имат ясна представа какво точно правят, и все със скандали.'
Вярват им глупаците, които мразят комунистите и си викат "хак да им е, сега няма да крадат те".А това за рейтинга, бюджета с който сме удивили европа- учудващо е как човек с такива претенции за знаене, може да говори точно като говорител на правителството.Дянков е пътник защото е абсолютно ненормален тип- не спря да обижда този и онзи и да говори глупости.Самото му извинение е унизително, то няма извинение , има мънкане в стил "много съм смотан, не разбирам от друго освен от финанси, много съм натоварен".Абе като е толкова натоварен какво прави през ден в телевизионни предавания да говори глупости
Така че моля те, не знам с какво спиш, но ако това наистина го харесваш, то се радвам че не знам
цитирай
31. анонимен - Умни разсъждения
07.03.2010 12:08
Не може един абсолютно компрометиран човек , без морал, доносник на репресивната комунистическа машина да ни учи на морал.
Да размахва пръст , като в евтин чернобял филм с участието на предния министър на културата, който между другото е известен само с тези филми и че обичаше студентките му първо да минават през леглото му.
Господа.. 1944 година беше много отдавна.. ако вие не вярвате на Дянков, аз пък не вярвам на вас!
цитирай
32. zvetia - Определено някой те е заблудил със ...
07.03.2010 12:11
Определено някой те е заблудил със заглеждането на колежките, защото аз познавах човек,живял в САЩ, който имаше условията и го правеше доста успешно, пък си е жив и здрав, и щастлив
цитирай
33. анонимен - 0т 20
07.03.2010 12:13
Томасе.. вземи си комсомолската книжка и си я пъхни...
цитирай
34. анонимен - Идиотите останали в България да си ...
07.03.2010 12:14
Идиотите останали в България да си носят последствията на мирния преход.
цитирай
35. tera - thomas,
07.03.2010 12:14
май за пръв път съм съгласна с теб. Вчера писах нещо подобно даже. :)
цитирай
36. thomas - @31
07.03.2010 12:14
Не минават за умни. Компрометиран човек? С това, че е бил агент? Че то кой не е бил? А онзи, дето е бил телохранител на топ лидера? За мен това звучи доста по-компрометиращо, пък ето го... човекът е уважаван и цял премиер!

Предният министър на културата може и да беше комедия, но все пак на фона на сегашния може да се каже, че блести.

За кое да вярвам на Дянков? За това, че няма пари за лекарите? Или за това, че след два дена им преведе крупната сума, дето я нямаше? За това, че казва кой е за затвора? За това, че не е изтеглял пари от сметката на президентството, пък после се оказва, че е изтеглял? За това, че се заяжда с някакво дребно чиновниче от предишното правителство за едни 500,000 лева, с които било намазвало на дребно, докато подписва над 6 милиона за един самоцелен мач по шах? Да, да, още малко и за мармотите ще повярвам.
цитирай
37. thomas - @zvetia
07.03.2010 12:16
Всичко зависи от колежките - ако те решат, гърмиш. За малко да изгърми бате Арни, изгърмя и един от най-великите водещи в ABC съвсем наскоро. От твоя човек явно колежките са били прекалено доволни. Щастливец е той! ;-)
цитирай
38. анонимен - от 20
07.03.2010 12:17
ми как ще има пари като ги опукахте ?
е..аси и наглеците сте :)
цитирай
39. thomas - @20
07.03.2010 12:19
Е добре де - хубаво няма, ама после как така изведнъж проима!? И не ме слагай в "опукалите ги" - за разлика от теб дотук към здравната система само съм давал и не съм взел обратно и стотинка. Въпреки че един път поисках, но ме пратиха за другия месец - евентуално след смъртта ми, ако бях решил да ги послушам. Даже мисля да поведа движение "не ви искам здравното осигуряване - върнете ми парите".
цитирай
40. zvetia - Радвам се, че намерихме за какво да ...
07.03.2010 12:22
Радвам се,че намерихме за какво да си стиснем ръцете най-накрая:)
Дано има повече щастливи хора...
цитирай
41. thomas - @zvetia
07.03.2010 12:34
За кое се уцелихме, за здравноосигурителната система ли? :-)
цитирай
42. pontis - thomas, най-вярното нещо, което прочетох тези дни.
07.03.2010 12:38
много добър анализ на една абсурдна ситуация!
цитирай
43. zvetia - За щастливите хора, Томас, но те ...
07.03.2010 12:39
За щастливите хора, Томас, но те имат перфектно чувство за хумор и вместо да плюят по форумите използват времето си за съзидателни неща:)
цитирай
44. thomas - @pontis
07.03.2010 12:39
То май всяка ситуация с участието на Дянков се оказва абсурдна :-)
цитирай
45. анонимен - То по логиката, че щом е казал че П...
07.03.2010 12:40
То по логиката, че щом е казал че Първанов не е млад, значи е потвърдил че Първанов е милиардер, би следвало и следното твърдение. Първанов е бил сътрудник на държавна сигурност, следователно е виновен за репресираните след 9 септември. Той е виновен за безчетните безследно изчезнали. За убитите без съд и присъда или със смехотворна присъда от така начечения "народен съд". Ами защо прокуратурата се бави и не му повдига обвинение. Все пак става за един дребен пернишки тарикат дето излъга целия народ че не е бил агент на държавна сигурност. Или някой това вече го забравиха?
цитирай
46. thomas - @zvetia
07.03.2010 12:40
Ааа, разбрах. Извинявай, изпуснах нишката - събраха ми се доста паралелни нишки :-)
цитирай
47. thomas - @45
07.03.2010 12:42
Някой - единствено число. Някои - множествено число. Напиши си го 10 пъти, ще го запомниш. Има значение. След това ще преминем и към логиката и асоциациите - там е малко по-сложно.
цитирай
48. анонимен - Държавата загива. . ясно е че ще б...
07.03.2010 12:44
Държавата загива..ясно е че ще бягаме на вън..от 2000 година работя без отпуска даже и вземам хубави пари уж ,а няма къде да живея ..мръсна кална дупчеста разпадаща се държава--това е.
цитирай
49. thomas - @48
07.03.2010 12:45
Прав си. И за това даже не може да се каже, че са виновни управляващите, защото те не са извънземни, а отражение на действителността - представителна извадка от това, което представлява, иска и харесва целият народ.
цитирай
50. lado - Здрасти, Томас! Изкараха те чер...
07.03.2010 12:57
Здрасти, Томас! Изкараха те червен, а?
Ей, няма да се научим на диалог!
Понеже тук си коментираме, та да си кажа и аз.
Гоце запълва вакуума от липсата на БСП на политическия хоризонт - но с глупости.
Дянков не е казал клевета, а е направил внушение. А внушението се възприема субективно от едни по един начин, други - по друг . А гузния негонен бяга. И внушенията не водят до правни последици. Иначе политическата сатира щяха да я забранят. Така че, ако аз си мълча укоряващо, и/или многозначително - никой не може "връв" да ми каже.
От друга страна Дянков е финансов и вице, и не му е, ама хич не му е работа да се врътка по шоута и килимчета. Нито Първанов му е началник, нито камерата го обича(ми не е фотогеничен - ама не му и трябва за преките му задължениея)., че и гласът му също не за пред хората.
Та тук си задавам въпроса - ББ като какъв се яви в мизансцена - статист или главно действащо лице? Щото той нареди на Вдянков, който май не вдява ,че го подмятат като перце за бадминтон?
цитирай
51. анонимен - thomas
07.03.2010 12:57
Поздравявам ви за статията! Вчера един господин си позволи да ме напада понеже казах че Първанов в случая не е виновен. Хубаво е да видя трезвомнение, а не излизане на преден план омразата към БКП и Първанов.
Иначе Дянков не е много здрав психически!
цитирай
52. thomas - @lado
07.03.2010 13:04
Мен редовно ме изкарват комунист. Когато пък се обадя при комунистите - ставам костовист. Явно ми се удават такива противоположности :-)

Политическата сатира е хубаво нещо, но тя е за шутовете (или сатирици, ако предпочиташ), не за самите политици. Когато шутът каже нещо лошо за краля, това е шега. Когато обаче го каже някой потенциален противник, той става реален противник и обикновено си губи главата. Пренесено в днешни термини, политиците нямат право да са сатирици и казаното от тях винаги е сериозно. Особено пък когато лицето им не предполага хумор, нито каквото и да е друго развлечение. На този човек му отиват само едни от онези старомодни ръкавели, с които са ходели банковите служители и низшите чиновници. Мястото му в едно шоу може да е само в публиката, а предвид способностите му да се изразява, би било опасно да му се дава да говори публично дори и по работа.

А това за бадминтона беше свежо и нагледно. Лошото е, че перцата са консуматив.
цитирай
53. pontis - Дянков има мисия- проста и ясна
07.03.2010 13:05
да спаси държавата, да обедни хората, да позволи на банките и останалите монополи да ви крадат колкото могат, за да може да ви управляват колкото може по-дълго ... Той е просто един чиновник. Най-страшната каста.
цитирай
54. thomas - @grobarq
07.03.2010 13:06
У нас почти всички гледат през призмата на политическите си пристрастия. Ама така става, след като вече си нямаме по-свежи пристрастия, каквито бяха едно време футболните. Днес на нашия футбол могат да се радват само разни бирени аутсайдери.
цитирай
55. анонимен - да покажем къде му е мястото на Дянков
07.03.2010 13:07
"Да освободим Дянков от мъките и да го изпратим у дома!!!" подкрепете групата във "Фейсбук".
цитирай
56. thomas - @pontis
07.03.2010 13:08
Не разбрах как се връзва спасяването на държавата със следващите "мисии", които описа. С тях съм съгласен, ама с първото!? :-) Или имаш предвид държавата като апарат за изцеждане на населяващите я?
цитирай
57. анонимен - thomas
07.03.2010 13:12
Да и затова сме на това дередже(извинявам се за турцизма) ама е така. Аз не защитавам никой твърдо. Гледам обективно на нещата. Някои ме мислят за кумонист- ама не съм. Аз и моето семейство не сме видяли нищо добро нито от червени, сини, бенбени или розови.
То и на футбола се делим така- сини и червени. Докато се делим като нация, докато спорим в блогове кой млад, кой стар, кой опитен и кой глупак така ще е.
Радвам се че намерих общ език с тебе.
Преди време имахме едно противоречие, но да го оставим в миналото ;)
Лек ден ти желая !
цитирай
58. анонимен - Най-накрая
07.03.2010 13:13
Най-накрая да прочета един смислен анализ лишен от излишни емоции .
Нормално е ,когато така наречения "скандал" е започнал публично ,така и да продължи .Никак не харесвам президента ни ,но той просто е политик за разлика от Бойковите младежи събрани незнайно по какъв критерий и невършещи нищо смислено освен да подменят участниците в корупционни схеми от "техни" с "наши".
А на повтарящите в захлас по-горни коментатори глупостите Бойкови само ще кажа ,нещата не са такива каквито ги съобщават по телевизора всяка вечер .
Само един пример ще Ви дам Столична Община ,помийната яма ,в която е превърната София е на път да се случи на цялата държава ,а борецът с корупцията Б.Б. и дума не дава да се издума за промяна на ЗОП ,защото това е хранилката на всички управляващи бивши и настоящи .
цитирай
59. thomas - @grobarq
07.03.2010 13:16
Някога може пак да имаме, след като пишеш "някоЙ ме мислят" ;-)
цитирай
60. lado - Именно - тука всеки на отговорен ...
07.03.2010 13:18
Именно - тука всеки на отговорен пост е шоумен и счита за задължително да се появи на максимален брой сцени.
Да, но като такива няма да изкарат и лев. Но комедиантът си личи веднага , а слабият актьор няма реализация.
Докато слабият финасист има буфери - все пак системата е доста инертна и грамадна - и докато разберем дали Дянков става или не - току - виж, конят в реката.
Та кога му остана време да се концентрира в проблемите на Отечеството - семейни проблеми, сега и обществени - а мисля,че му трябва цялата концентрация, на която е способен - и не е ясно дали ще му помогне. Защото и третокласник знае да отреже всички излишни разходи в една система, но кое е това мероприятие, което ще доведе до възходящо потребление, това не е декларирал и не сме видели все още . Явно се чака вълшебната пръчица на ЕС - ама за една Гърция не се разтичаха, та за нас ли?
А Гоцката си знае,че не е от бедните. Едва ли е милиардер. Но милионер - със сигурност.(А мулти - 100%)
цитирай
61. анонимен - @58 Само да добавя
07.03.2010 13:19
Докато българите не си създадем държава ,а търпим държавата да си има народ ,няма да се случи промяна освен на главните герои .
цитирай
62. merkator - Бягаш от темата! А тя е за един доп...
07.03.2010 13:20
Бягаш от темата! А тя е за един допотопен селянин, "президент" на булгаристан вече осем години...Да защитаваш абсолютната човешка пародия гоце е леко жалко и предизвиква у мен отвращение!
цитирай
63. thomas - @merkator
07.03.2010 13:31
И защо пък точно това стана темата сега, почти 8 години по-късно!? Темата в момента е съвсем друга и аз обсъждам нея - а тя е има ли право един вицепремиер, който при това е и финансов министър, да отправя към президента финансови обвинения, които не може да докаже, и не е ли съвсем нормално, след като го направи, да изгори?

Иначе и президентът, и премиерът, както вече казах по-горе, са отражение на това, което представлява, иска и харесва самият народ. За съжаление той харесва чалга, което си е очевидно селски вкус, съответно харесва и такива хора. Какво те учудва?
цитирай
64. spasunger - Жълтата журналистика доминира обществото ни -
07.03.2010 13:46
- затова и подобни инсинуации хващат повече дикиш от каквито и да било усилия нещо да се подкрепи с факти. На хората им дай клюки и сеир, друго не им трябва. Затова и такива скандали имат по-голям отзвук от истинските проблеми, които се нуждаят от решаване. Колко сме елементарни.
цитирай
65. thomas - @65
07.03.2010 13:49
Може пък в това и да има нещо хубаво. Ако трябва да се чака Дянков да донесе пълен хаос, докато на някои им се струва, че решава проблеми, може да е вече твърде късно. А така възниква възможност да му се използват други, човешки слабости, за да бъде дискредитиран.
цитирай
66. анонимен - Значи, Дянков е излъгал при Иван и ...
07.03.2010 14:14
анонимен написа:
Значи, Дянков е излъгал при Иван и Андрей, излъгал е при Президента, и веднага след това излъга журналистите и обществото, че разговора е бил "конструктивен".
Ами ако утре каже, че при срещата, Първанов му се е извинил, признал си е, че е милиардер, поканил го е в имението си в Дубай, и е казал, че светът не познава по-добър икономист от него?
Как да разберем истината ние, обществото?
Благодарим за стенограмата!


Не е излъгал Дянков, че разговорът е бил конструктивен. Много си е конструктивен даже - разбрал е човечецът с какви си има работа, разбрал е и че не му е работа в режисирани червени тв-шоута да се появява. А това е напредък за човек като Дянков, който явно не е интригант и се интересува само как по-добре да си свърши работата (доколко успява, е отделен въпрос).
цитирай
67. thomas - @66
07.03.2010 14:25
Е, не - сега пък червени шоута. Че в това шоу непрекъснато се кланят на Бойко и всички около него, е повече от очевидно. Че той също по същността може да се каже, че има известно червено минало, също няма спор. Ама да кажеш, че в случая са искали да услужат на президента, а не на Борисов, е наивност, надвишаваща онази да мислиш, че един мармот завива шоколада в станиол. :-)
цитирай
68. анонимен - къде Дянков е казал, че е унизен
07.03.2010 16:22
или е дал изявление:)))
цитирай
69. vmir - Първанов – жертва???? Защото е определен като немлад?!
07.03.2010 16:23
Ако тази пародия беше се случила на друго място, борсите щяха да се сринат в очакване закриване на държавата от такъв "президент", искащ оставка на вицепремиер и водещ финансите в тежък момент по такъв повод. Гоце просто предизвика поредната доза фанатизиране и изпростяване на феновете си.

Довчера не смятах за редно и прилично да бъде наричан с агентурното му име един действащ президент, но реалния президент е мъж, който преглъща обиди, за да спести страдания на милиони, а Гоце прави точно обратното, за да разпали най-дребнавите изкушения и да изкара на политическия мегдан притаеното скандалджийство, озлобление и обърканост на смачканите човешки души, за да ги сблъска и напомни, че трябва да живеят в непрекъснати дрязги и скандали.

Само не ми казвай, че подчинените са длъжни да не предизвикват гнева на висшестоящите защото, ако шефовете се гневят за щяло и нещяло и са готови да блокират работата във всеки момент, кой ще продължава да работи в такава държава?
цитирай
70. анонимен - @71 - за съжаление Гоце не гледа американски talk show
07.03.2010 16:42
Дянков пък не е запознат с примитивизма на олигарсите...различни култури хаха:)))
цитирай
71. geg - о-хо-хо-хо
07.03.2010 16:44
"Когато пък се обадя при комунистите - ставам костовист"
thomas, я дай линк, къде е това, че да се посмеем и ние...
цитирай
72. анонимен - http://versus. bg/?ff=64 ----...
07.03.2010 17:21
http://versus.bg/?ff=64 -------- ТУК МОЖЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ СРЕЩУ ПЪРВАНОВ , СОЦИАЛНИЯ МИЛИАРДЕР !!!
цитирай
73. july26 - Не бих могъл да го кажа по-кратко и ясно, така че заставам изцяло зад мнението ти!
07.03.2010 17:35
Параноята у нас е страшна без значение каква е темата. Като любима се очертаха отдавна Първанов и Станишев, за ББ и думица не смее някой да обели,че бил един или друг. За Първанов обаче, и по-точно за Президента на РБ- няма спирка. Голям кеф е да се гъбаркаш с началството, а пък когато е на висока позиция и те търпи- още по-голям кеф!!! Българска работа...
Добре написано и абсолютно правилно тълкуване на ситуацията според мен!
Поздрави!
:)
цитирай
74. анонимен - :)
07.03.2010 19:13
alexalex написа:
...
Този от Сирищник, дето го защитаваш, няма как да бъде защитен)))) когато нарушаваш конституцията (чл 32, ал 2 - ако не знаеш) ...


малко информация за размисъл.

действаща конституция на република България
Чл. 103.
(1) Президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията.


тоест според вас публикуването на стенограма е нарушение на конституцията, така ли да ви разбирам?

може ли тогава да чуя отношението ви към бойко борисов, който публикува стенограмите на министерски съвет от времето на станишев?
цитирай
75. анонимен - Мен ме унижава
07.03.2010 19:32
подобни нагляри да не ръководят
цитирай
76. thomas - @68
07.03.2010 20:07
Борисов така каза.
цитирай
77. thomas - @vmir (69)
07.03.2010 20:17
Думите ти се нуждаят от специален анализ, така че ще цитирам. И ще гледам да не се занимавам с диагнози, че нямам лиценз за това...

"...вицепремиер и водещ финансите в тежък момент"
Ама ти сериозно ли? Дянков не е показал, че може да води и една пицария досега. А финансите как ги води, ще стане ясно при следващия... кабинет. Но изобщо нямам усещането да е добре, като гледам какъв е хаос и как всичко днес е едно, пък утре става съвсем друго. Няма да припомням подробно, ще кажа само няколко думи: лекари, акцизи, премии.

"...но реалния президент е мъж, който преглъща обиди, за да спести страдания на милиони".
Я ми кажи чии страдания щеше да спести Първанов, ако си беше премълчал какво толкова "конструктивно" са си казали с Дянков на срещата. Май само тези на Дянков, ако питаш мен. Е, косвено и на Борисов и на още няколко от най-едрите гербери, които имат какво да губят от паднал рейтинг.

"Само не ми казвай, че подчинените са длъжни да не предизвикват гнева на висшестоящите защото, ако шефовете се гневят за щяло и нещяло и са готови да блокират работата във всеки момент, кой ще продължава да работи в такава държава?"
Нищо не разбрах. Кои са подчинените, кои са тия шефове??? Дянков ли е подчинен? Да, той е подчинен, но не на Първанов, нали така. И проблемът му ще бъде не гневът на президента, а този на Бойко Борисов, който ще му се стовари съвсем скоро. И да, определено е трябвало да внимава да не предизвика неговия гняв. Ама вече всичко това е в минало време.
цитирай
78. thomas - @анонимен 72
07.03.2010 20:19
Запазих ти едното копие на спама, за да не кажеш, че искам да попреча на желаещите да гласуват срещу Първанов (въпреки че не съм чул да има избори). Но пусни този линк още един път в тази тема, и ще ти изтрия и единственото копие.
цитирай
79. thomas - @juy26
07.03.2010 20:23
Ами да, нещата всъщност са толкова очевидни. Ама трябват очи. Неограничени от капаци.
цитирай
80. анонимен - Ти си безнадежден случай, жалко за ...
07.03.2010 21:05
Ти си безнадежден случай, жалко за тебе!Някои от постингите ти, определено имат смисъл, но толкова мрънкане и песимизъм говори, че най-вероятно си самотен и нещастен човек!
цитирай
81. thomas - @80
07.03.2010 21:21
Мрънкане? Песимизъм!? Къде пък ги видя тези неща в този пост? Мрънкане е тезата, че президентът е унизил Дянков. Песимизъм е да мислиш, че Първанов постъпва лошо, че опитва да отърве държавата от това недоразумение. А нещастие би било Дянков да изкара 4 години като финансов министър. За всички.
цитирай
82. pontis - thomas,
07.03.2010 22:21
именно, държавата като апарат за изцеждане на населяващите я...
справяш се отлично с всички, които са забравили да се "изразят" последните 10-15 години...
цитирай
83. анонимен - Риби нещастни
08.03.2010 14:17
Абе за какви обиди става въпрос. Един некадърник, изръсил една глупост. Чудо голямо. Какво може да се иска от член на кабинета на един пожарникар. Следващия кабинет ще се води от чалгаджия например. Гоцето отдзавна е похарчен от комунягите. А Б.Б. си е просто техен човек който за пореден път трябва да компрометира всякакво друго управление, освен БСП-ейско. При това си остава верен човек на партията. Та на кой другиго освен на личният бодигард на Т. Живков може да се довериш. За мен Герб е филиял на БСП. Същите похвати, същата некомпетентност. Особенно па на този надут Дянков, провалил всички проекти на Международния фонд и накрая позорно изгонен от там. Повечето от новите екипи на Б.Б. във всички области са именно такива. Самопредложили си услугите хора с надути CV-та.
цитирай
84. thomas - :-)
08.03.2010 14:53
Аз пък не разбрах за какви риби става въпрос, ама нейсе. Стройната теория за реалността обаче ми допадна като конструкция :-) Има логика!
цитирай
85. zvetia - "Тройната коалиция" с 1,2 млрд. лева допълнителни разходи за последните си 7 месеца!
08.03.2010 16:04
http://profit.bg/news.php?cid=10&id=61622
цитирай
86. thomas - @zvetia
08.03.2010 17:38
Няма лошо. Нали преди това направиха 2 милиарда излишък, за който десните виеха с всичка сила как трябвало да се върне при хората, защото им принадлежал. Е, явно се е върнало. Ако това изобщо е истина, защото на тези вече не им вярвам и за прогнозата за времето, камо ли за това, че наистина са заловили престъпници, или за причината да няма пари, след като Европа толкова ги обича.
цитирай
87. zvetia - Ех, Томас, Томас!Сбъднаха се ...
08.03.2010 18:22
Ех, Томас,Томас!
Сбъднаха се всичките ми опасения и предположения, които ти описах преди половин година.Тогава се опитах съвсем простичко да ти обясня какво ни чака заради наглостта на управляващите, която към края на годината се изразяваше в 7.5 милиарда!!!Опитах се да те убедя и защо трябва да се гласува на всяка цена, а ти като човек, който би следвало да разбираш от математика трябваше да се досетиш ,че това ще обезсили манипулирането на вота!
Парите вече ги няма, не разбираш ли???
Или се правиш на инатливо дете, или четеш Евангелието като дявол, но не забравяй, че и на дявола някой му е сложил рога!:)
цитирай
88. haralanov - Какво толкова унизи Гоце..?
08.03.2010 20:41
Какво толкова се жегна Гоце..?Казваш Дянков трябвало да говори доказуеми неща!А Гоце доказа ли,че правителството на Иван Костов ,,издигна корупцията в национална политика,,..?Не!Тогава..?Ако е прав-да осъди Дянков в съд!Ако не го направи-значи наистина е милиардер!Средно положение няма!
цитирай
89. zvetia - Ето го отговора на въпроса ти-ск...
08.03.2010 21:01
Ето го отговора на въпроса ти-скандално и унизително!Ако имаш грам човещинка няма как да не се възмутиш от унижението на което е подложен човека!
Стенограмата е нищо, в сравнение с интонацията!

http://vbox7.com/play:b6cca94f

цитирай
90. thomas - @zvetia
09.03.2010 01:06
Честно казано, чудя се как Първанов успява да държи толкова спокоен тон пред тези нагли лъжи и липса на разкаяние. Дянков не бил излъгал, разбирате ли, за изтеглените пари от сметката. Той само бил казал, каквото му е казал "екипа", докато той пътувал. Е това недоразумение за отговорност на поста не е ли чувало?! Това зловредно същество вече е смачкано като дребна буболечка и сега само трябва да бъде изчегъртано по най-бързия начин от политиката. Форевър. Докато не е направил истински пакости.
цитирай
91. thomas - @haralanov
09.03.2010 01:12
Ако Костов имаше начин да докаже, че мнението на целия народ, че е един от много корумпираните хора, управлявали държавата, е невярно, той щеше да скочи. Щом не го е направил, значи изобщо не е бил убеден, че може да измъкне невредим от едно такова отричане. За разлика от Първанов, който очевидно е убеден, че срещу него няма доказателства. И очевидно не само той е убеден, но и Дянков и Борисов също са убедени, иначе нямаше да се опитват да запазват гафа и да се извиняват. Това, че се оптиват да се извиняват, но формално, а не от сърце, е факт, видим с просто око от всичко, което правят и казват.
цитирай
92. vmir - 77. thomas,
09.03.2010 01:22
thomas написа:
И ще гледам да не се занимавам с диагнози, че нямам лиценз за това...



От думите ти става ясно, че едва се сдържаш да не оповестиш очедните ми за теб диагнози, и твоята “въздържаност” ме огорчава безкрайно много, защото така ме лишаваш от ценна за мен информация. Защото аз никога не съм ти давал оценки, и ще ми е безкрайно интересно да узная как ти диагностицираш дълбоката ми антипатия към методите за въздействие върху общественото мнение, перфектното познаване и използване на които беше признато и недвусмислено демонстрирано в коментирания от теб постинг.

Хайде, недей да скромничиш, щом си казал “А”, редно е да кажеш и “Б”, давай да чуя диагнозите, защото аз също наблюдавам позициите ти и искам да знам благодарение на какво успяваш да съчетаеш рязко негативна оценка на реформи с фанатичната привързаност към толкова отблъскващо ретроградни методи, каквито ни сервираха от предидентството тези дни.

Е, хайде, чакам да чуя, надявам се да ми отговориш, и да не оставиш впечатлението, че просто “знаеш как стават тези неща” в зависимост от цел, която само ти си знаеш.
цитирай
93. анонимен - За какво да се извинява Дянков, за ...
09.03.2010 08:04
smilodont написа:
За какво да се извинява Дянков , за това че Първанов не е млад ли? Мисля че е време да се разплете историята на този президент който докара на България доста беди . Дали главата на охтопода не започва от там ? ПЪК МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ ЧЕ Е И МИЛИАРДЕР .


Ще се извини ако е мъж на място , мъжете грешат и поправят грешките си !!! Всеки който върши работа греши, малко или много , зависи от това колко е подготвен за тази си дейност!!!!Всички видяха нашея държавен мъж , колко е подготвен !!!!Толкова подготвен ,че трябва да се извини и на тези които са го вкарали в топ листата на финансисти!!!!Такива фининсисти никой неще и да чуе! Да се мазни пред камерата , тоест пред народа, да не знае какво говори имам в предвид ,че днес казва едно утре противоположност някакава в другиден вече незнам какво!!!Ще си позволя ат тук да викна та дано ме чуят "Борисоввв...г-н Премиер Борисов , в България има качествен материал .....какъв материал ни внесохте в лицето на уж големия в топ 10 фининсист????" И ще отговоря донесохте ни меко казано МИЗЕРИЯ !!!!! Такъв матариал го пратете там кадето му е мястото но не и в управлението на България!!!!
В тази връзка той даже не е мъжкар за да се извини относно поведението си спрямо Президента на Република България!!!Министър на финансите прави не доказани предположения относно финансовото състояние на Президента!!!! Хахаха какъв е материала г-н Борисов? Много качествен няма що!!!!
цитирай
94. анонимен - Честно казано, чудя се как Първанов ...
09.03.2010 08:10
thomas написа:
Честно казано, чудя се как Първанов успява да държи толкова спокоен тон пред тези нагли лъжи и липса на разкаяние. Дянков не бил излъгал, разбирате ли, за изтеглените пари от сметката. Той само бил казал, каквото му е казал "екипа", докато той пътувал. Е това недоразумение за отговорност на поста не е ли чувало?! Това зловредно същество вече е смачкано като дребна буболечка и сега само трябва да бъде изчегъртано по най-бързия начин от политиката. Форевър. Докато не е направил истински пакости.


Нашия премиер г-н Борисов бе казал че в България няма качествен материал в едно предизборно обръщение към американските ни сънародници!!!! Колко пров е бил човека доказаха го и Румяна Желева и Дянков !!!!До кога ще ни доказва тазата си господон премиера???? Потърсете по добро г-н Премиер ,потърсете и ще намерите Специалисти не партийни недоносчета и плужеци !!!!
цитирай
95. zvetia - Понеже преди време си позволи да ...
09.03.2010 09:30
Понеже преди време си позволи да коментираш и друга тема, от която очевидно не разбираш, а именно футбол и Бербатов, ето ти посланието на коментирания човек:

http://corner.dir.bg/news.php?id=6006225


Всичко хубаво от мен,Томас!

цитирай
96. thomas - @boristodorov56
09.03.2010 11:17
Извинявай, ти да не си с връзки? Как успя да пуснеш тук коментар с дължина поне 7 пъти надвишаваща максимално разрешените 2000 символа?! Хакер такъв :-)

Махам го и оставям един линк, на който намерих, че тази статия може да бъде прочетена. http://meto76.blog.bg/politika/2010/03/08/diankov-da-si-hodi-pyrvanov-da-se-maha-nie-da-se-grymnem.507246

Моля тук да се ограничите с личните си мнения, а не с това какво е казал някой друг.
цитирай
97. thomas - @zvetia
09.03.2010 11:19
Много ми е интересно кой е неграмотният в случая - Бербатов или журналистите. "Аз съм много НА ВИСОКО, за да ви виждам". Повече нямаше нужда да чета. Много е нависоко. Направо е хванал Фъргюсън за шлифера, да не кажа за нещо друго. Да го видим, когато решат да се освободят от неизгодната инвестиция. Бербатов може и да е талантлив, но едно е безспорен факт - в повечето случаи той не е на нивото, на което сам претендира, че се намира. И това личи не само когато играе в очевидно неизгодния му национален отбор, а и в заливащия го с реки от пари Манчестър Юнайтед. Именно тези пари, а не някакви колосални успехи, са причината за толкова вирнатия му нос.
цитирай
98. zvetia - Елементарно, Томас, с copy и pas...
09.03.2010 12:41
Елементарно, Томас, с copy и paste:), но понякога очевидното е най-трудно да се види!
Със сигурност, обаче никога няма да усетиш магията на Бербатов, защото тя наистина е само за тези, които разбират от футбол:)
цитирай
99. thomas - @zvetia
09.03.2010 13:52
Пейст, мейст, не става - ако ми говориш за това как Борис Тодоров е хакнал системата за коментари. Току-що опитах, веднага те подрязва до 2000 символа и чао.

А за "магията" на Бербатов... омагьосвай се, щом ти понася. На мен ми селянее. И то точно с поведението си и претенциите за възвишеност и чистота. Искам да играе, искам да успява на терена - не да е вечно контузен, без късмет или сърдит. Когато струваш 60 милиона, имаш задължението да си безспорен винаги, а не да правиш по нещо чат-пат. А фондациите и благотворителността нека да ги остави на Елена Костова или поне да ги отложи за след края на кариерата си.
цитирай
100. zvetia - Стечението на обстоятелствата и ...
09.03.2010 14:10
Стечението на обстоятелствата и контузиите на нападателите в “Манчестър Юн“ дадоха шанс на Димитър Бербатов да изпъкне, българинът го използва и това най-накрая беше оценено от английската преса. Дори в. “Таймс“, който е традиционен критик на нападателя, бе обективен за представянето му в последните седмици. “Мениджърът на “Юнайтед“ трябваше да поиска от Бербатов сам да поведе нападението, да се бори сам със защитниците. И той почти не им даде покой. Боравенето на Бербатов с топката и неговото виждане на играта правят впечатление. Това, което обаче изненада мнозина, е неговата работоспособност“, анализира изданието. След като дълго време бе в хора на медиите, които критикуваха българина, че бил муден и се влачил на терена. Дори в подкрепа на Бербо бе приложена и “защитна пледоария“ на неговия капитан в “Манчестър Юн“ Рио Фърдинанд. “Ако погледнете статистиката, ще видите, че той е един от най-тичащите в нашия отбор и покрива голям периметър. Бербатов изглежда леко небрежен, но това е привидно, защото наистина се старае. Той просто има по-различен стил на игра. Хората виждат различно нещата, но това не го прави по-маловажен за отбора. Той е ценен от нас и това е най-важното. Срещу “Уулвърхемптън бе фантастичен. С движението си по терена привличаше вниманието и на четиримата бранители на противника, а не виждам какво повече може да се иска от един нападател“, твърди английският национален защитник. До неделя вечер Бербатов се очертаваше да бъде единственият здрав основен нападател на “Юнайтед“ за реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига срещу “Милан“. Но състоянието на Уейн Рууни значително се подобрява и се очаква да е готов за игра за двубоя в сряда на ст. “Олд Трафорд“. Засега тази новина не поставя под въпрос попадането на Бербатов в титулярния състав. Сър Алекс Фъргюсън изрази задоволство от формата на българина и бе категоричен, че ще разчита на него и срещу “Милан“. По-вероятно е да се приложи схемата, при която Рууни и Бербатов са тандем в атака.
Капитанът на националния ни отбор по футбол Димитър Бербатов отговори на последните критики към него със специално обръщение в официалния си сайт. Ето цялото обръщение на Димитър Бербатов: Чудя се как да започна. Но явно щом всеки в България разбира от футбол, дава оценки и компетентно мнение, а през живота си тези хора не са ритали футболна топка, така и аз ще почна да давам път на моето мнение... все пак това е моят сайт и мога да си пиша, каквото си пожелая :). Та тази статияе точно за тези всички “разбирачи“, всички завистници, всички злобари, хора, които не могат да спят, когато видят някой човек да преуспява. Е, аз съм един от тези успели хора, които изпитват злобата и омразата на свой гръб. Има много успeли хора в България и предполагам, че и те се чувстват по същия начин. Аз не мога да говоря от тяхно име, така че ще говоря за себе си. Много е трудно особено в България да признаеш успеха на другия. Не знам на какво се дължи това, но е непосилно за някои хора да приемат факта, че има много успели хора и ще продължава да има. Наслушахсе и се начетох на доста неща, особено по мой адрес, идващи точно от такива хора, злобни и завистливи, но както казва един от любимите ми поети: “I AM THE DOG YOU LOVE TO HATE, BECAUSE I AM A BIG SUCCESS“. Единственото, което мога да изпитвам към тях, е съжаление. Тези хора никога няма да могат да надскочат собствените си ценности (злоба и завист), за да видят колко по-добър може да бъде светът. Никога няма да бъдат достойни хора, никога няма да могат да живеят със себе си, знаейки, че има хора, много по-успели и обичани. Пиша и за всички тези “журналисти“, които си позволяват да пишат измислици и да интригантстват по мой адрес, хора, които трудно признават успеха ми и не показват респект и уважение. Е, няма как да го получите и от мен. Но успехът ми е факт. И е още по-сладък от факта, че съм от малка страна като България, а имам възможността да играя в най-големия отбор в света. Постиженията ми също, на 29 години съм, постигнал съм много, много повече от доста други и съм го постигнал, защото мечтите ми нямат край и никога не съм завиждал или интригантствал. Тези неща никой не може да ми ги отнеме. Разбира се, има изключения. Както има добри и лоши футболисти, така има и добри и лоши журналисти. Пиша го това, тъй като много хора трябва да бъдат поставени на мястото си, всяко нещо си има граници. Много пъти са ми казвали, че съм скромен, е, тук скромността ми остава на заден план. За да може всички ние, които вървим и искаме да вървим напред и дасе развиваме, трябва да премахнем тази злоба и завист. Трябва да игнорираме и забравим всички тези хора, проповядващи тези качества, защото рано или късно и това ще стане. Те ще бъдат забравени. Докато всички ние ще бъдем запомнени дълго, след като ни няма. Един съвет към всички останали, за които не се отнася тази статия. И ще цитирам Марк Твен: “Пазете се от хора, които се опитват да омаловажат успехите и амбициите ви. Малките хора винаги ще го правят. Докато наистина великите ще ви накарат да се почувствате така, сякаш вие самите можете да станете велики“. Неспирайте да мечтаете и да си помагате. ЩЕ НАПИША И НЕЩО МНОГО ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ завистници, АЗ СЪМ МНОГО НА ВИСОКО, ЗА ДА ВИ ВИЖДАМ. А ДОРИ КАТО ТРЪГНА ДА ПАДАМ, ПАК НЯМА ДА ПАДНА НА ТОЛКОВА НИСКО.
цитирай
101. zvetia - Само да не ми изтрие "серти...
09.03.2010 14:33
Само да не ми изтриеш "сертификата" за хакерство, защото от твоите уста звучи гордо!
цитирай
102. thomas - @zvetia
09.03.2010 15:10
И с какъв браузър успяваш да направиш това? Може би IE? Защото с FF определено не се получава. Във всеки случай - това си е за докладване на админите, така че няма да ти го трия, а ще им го пратя :-) Пък после ще го изтрия, разбира се, защото е прекалено обилно парче информация, която не е по темата на моя пост. Да не говорим какъв автогол е да кажеш, че е трябвало да се контузи целия отбор, за да лъсне нашето тарикатче. Чак ме е гнус да го коментирам :-)
цитирай
103. thomas - @zvetia
09.03.2010 15:32
Ей, това към края май наистина го е писал самият Бербатов! Другият вариант е пиарът му да е много, ама много неграмотен. Неспирайте. На високо. Мъка, мъка, мъка...
цитирай
104. zvetia - Томас, аз не съм завършила инфор...
09.03.2010 15:43
Томас, аз не съм завършила информатика и нямам идея нито какво е IE, нито FF:)
Не съм престъпвала ограничението от 2000 символа,а и нямам подобно намерерие, освен в доказателството, което ти приложих и ако администраторите наистина се заинтересуват ще им кажа начина, който е от компетенциите на едно 10 годишно дете.Казах ти, че очевидните неща понякога са най-трудни за виждане!
С удоволствие щях да разгадая "загадката" и на теб, но не схванах добронамереност, а нещо съвсем различно...
цитирай
105. thomas - @zvetia
09.03.2010 17:38
Не, не ми е нужно да знам как да спамя с повече от 2000 символа, щом сайтът е приел правилото за тях. Дори ми харесва, че трябва да се опитваме да коментираме в някакви рамки, защото е тъпо коментарите да стават в пъти по-големи от самите теми, не е ли така? В този смисъл да, вече съм докладвал на админите за този бъг и се надявам той да бъде скоро отстранен. Благодаря за предложението да споделиш начина, но наистина не ми е нужно. И да, правилно не си усетила добронамерност в конкретния случай :-)
цитирай
106. zvetia - "Извинявай, ти да не си с вр...
09.03.2010 18:40
"Извинявай, ти да не си с връзки? Как успя да пуснеш тук коментар с дължина поне 7 пъти надвишаваща максимално разрешените 2000 символа?! Хакер такъв :-)"

"Пейст, мейст, не става - ако ми говориш за това как Борис Тодоров е хакнал системата за коментари. Току-що опитах, веднага те подрязва до 2000 символа и чао."

Значи първо питаш човека, който го е направил, аз ти отговарям че е елементарно и не е нужно да хакваш някакви си системи, ти след това пробваш(аз все пак не ти казах публично цялата операция, за да не го правят други, но можех да задоволя любопитството ти в лични, ако не се беше заял) и сега ми казваш, че не било нужно да знаеш, щото не си искал да спамиш и си било имало правила. Нали не мислиш, че подобно нещо ще се възприеме от средно интелигентен човек.
Харесвам остроумието ти, но когато е граничещо с инат да се спори само заради спора...ми идва вповече да участвам в него:)
Наистина ти желая всичко хубаво!
цитирай
107. thomas - @zvetia
09.03.2010 18:49
Наистина се учудвам, че не разбираш. Аз не искам да знам как може да се спами с по над 2000 символа. Аз искам да не може. И се надявам да съм предприел нужните мерки, за да не може. Това не те ли устройва, та държиш да ме запознаеш с метод, който съвсем скоро няма да работи!? И впрочем аз също ти желая всичко хубаво :-)
цитирай
108. анонимен - супермнение!
10.03.2010 21:52
Много добър коментар. Поздравявам Ви! Не Ви ли се струва, че сегашният ни премиер се насажда на пачи яйца, просто заради собствената си глупост. Той както сам си призна, избрал Дянков по очилцата, понеже решил, че му придават умен вид. Боже сполай ти, спаси ни от напаст божия! Помогни на слепия да прогледне и на неукия да му просветне! Спаси България, мили боже, колкото се може по-скоро, докато не е заминала за отвъдното. Няма ли кой да вдигне този народ да защити правото си на управници, които заслужава!
Амин!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thomas
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2156026
Постинги: 141
Коментари: 3067
Гласове: 4316
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031