Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2008 10:04 - "Минерална вода" не е дума и не тече от чешмата...
Автор: thomas Категория: Забавление   
Прочетен: 7643 Коментари: 18 Гласове:
0

Последна промяна: 05.07.2008 11:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Мразя така наречените телевизионни игри. Имам предвид всички онези "игри", при които някоя "ентусиазирана", тъпичка (поне по поведение) и бореща се за бъдеща слава псевдоводеща (задължително с цици) призовава публиката да се обажда на импулсни телефони, за да даде отговор на някой очевиден въпрос, за да получи някаква парична награда, която впрочем зрителите си плащат многократно, докато се мъчат да "пробият" до влизане в ефир.

Честно казано, за мен е обидно изобщо да гледам подобна боза, но все пак на моменти се оказвам хипнотизиран от глупавите въпроси и още по-глупавите отговори и стоя до края, за да видя докъде може да стигне наглостта на организаторите на играта. А тя винаги стига много надалеч. И все пак, докато се спазват "правилата" - отговорът да е очевиден, а целият проблем да се състои в това да стигнеш до правото да го дадеш, то всеки зрител, който участва, си е виновен сам, че вярва в нищожни шансове, а организаторите просто се възползват от наивността на хората. Това може и да съдържа някаква морална вина, но от друга страна стои в основата на всеки печеливш бизнес...

"Играта на Европа" по телевизия Европа тази сутрин обаче издига наглостта на тези игри на ново ниво.

Повече от 20 минути наивно-симпатичната водеща мъчи хората с това да познаят дума, започваща с М, която описвала нещо, което всеки употребява всеки ден на закуска.

След като хората не успяха с Масло, Мляко, Маргарин, Маслини, Мед, че дори Мокачино, както и още доста други логични предположения, водещата поясни, че това е нещо, което тя "има" всеки ден за закуска, а после - и че то тече от кранче у дома!?, но тя го предпочитала бутилирано, защото е по-полезно.

Сега сетихте ли се? ДУМАТА е "минерална вода". Аз пък мисля, че това са две думи. И че организаторите на играта са обикновени мошеници.

Абе май и водещата се сети, че гази лука, защото в последните минути вече казваше, че това "даже са две думи" (все едно това е някакъв специален бонус). И че всеки пие това на закуска всеки ден. Още една лъжа. Мисля, че повечето хора на закуска пият мляко, кафе или чай, но доста по-рядко вода - било чешмяна, било минерална. Даже не знам как да коментирам лъжата, че на водещата това нещо й тече у дома от чешмата. Ама знам ли - може пък да е от някой минерален курорт и да живее в спа хотел - някой от онези единици в света, в които минералната вода тече и от чешмите...

И така, за цели 30 минути никой не позна верния отговор. Или по-скоро накрая, когато той вече беше очевиден, никой не беше допуснат да се обади, и наградата от 500 лева си остана в телевизията. Заедно с всичките приходи от мобилните оператори, подарени им щедро от наивниците, решили да участват в това долнопробно подобие на шоу.


Тагове:   вода,   дума,   минерална,


Гласувай:
0



1. newgirl - И на всичкото отгоре
05.07.2008 10:22
шансът за печалба не е минимален, той просто е нулев. Почти съм сигурна, че "щастливият зрител" е сред екипа подготвящ играта. И междувременно даваните кретенски отговори, когато думата вече е на 100% ясна пак са от хора от екипа. Да им се издразни обикновеният зрител и да посегне към телефона....Та тези игри са си чиста порнография (извинявам се за думата).
цитирай
2. thomas - Логично
05.07.2008 10:37
Това за нулевия шанс не е доказано, но определено звучи логично и поне в България е доста вероятно да е истина, тъй като възможностите за контрол тук са ограничени, а за корупция - практически безкрайни ;-)

Това, което най-много ме дразни обаче, е че тези игри от начин за запълване на някоя програмна дупка, се превърнаха в масово разпространен метод за финансиране на телевизиите и вече почти всяка от тях си има по няколко такива. Честно казано, единствената причина да гледам ТВ Европа, е че там има подробни, сериозни и качествени новини - нещо без аналог у нас. Но явно че и там, образно казано, чалгата ще надделее, защото сериозните новини "къща не хранят".
цитирай
3. aseng - newgirl, какви са тези думички?
05.07.2008 11:04
При порнографията никой не лъже никого, че му предлага нещо смислено или логично! И продуценти, и актьори, и публика-всички знаят какво търсят и какво се предлага...;)
А за корупцията-и аз имам подобни предположения, но нямам доказателства. Просто не им се обаждам.
А.
цитирай
4. thomas - Един подходящ виц...
05.07.2008 11:24
Между другото, днешната "игра" ми припомни един класически виц. Двама си играят на гатанки и единият казва следната:
- Голямо, черно, виси на стената.
Мълчание. Другият не може да познае изобщо.
- Предавам се - казва накрая - Кажи какво е.
- Роял - казва победоносно първият.
- Е какво прави този роял на стената?!
- Ти ли ще ми кажеш как да си подреждам мебелите!

Та и тук - според водещата на закуска е най-нормално да се консумира минерална вода. Не мляко, не масло, не маргарин, не мед... А защо точно на закуска? Ми така - ти ли ще ми кажеш кога да пия вода!
цитирай
5. jiva - :))))))))
05.07.2008 11:44
по темата - без коментар....почти...защото мацките не винаги са "с цици"( тоест те са си с цици:))), не е задължително и да са тъпи...я ти говори два часа без прекъсване...доста от водещите в нашите телевизии са актьори, които взимат тройно повече от тъпото предване, отколкото в някой роден театър.
А за спа курортите: в околността на Огняново( близо до Гоце Делчев) съществува бивша станция, сега хотелче , в което кранове за студена вода липсват...дори в тоалетната се излива минерална вода:)))) (друг е въпроса как са го постигнали)
поздрав!
цитирай
6. thomas - Така де :-)
05.07.2008 11:52
И аз казах, че това за минералната вода от чешмата може да е вярно само ако водещата живее в някой спа хотел ;-) И не си права за циците - посочи ми една, дето няма забележителни цици - сигурно ще да е в някоя съвсем невзрачна телевизия... Иначе съм съгласен, че подобна "кариера" често се прави по принуда - и за да се изкарат някакви пари, и за да "те забележат". Но все пак мисля, че е обидно - и за тези, на които им се налага да приемат подобна "роля", и за онези, които трябва да ги гледат...
цитирай
7. mapplethorpecala - fake as boooom
05.07.2008 13:19
томас ,наистина е симпатична наблюдателността ,в която ти се случват съвсем
обикновени неща,но ти влагаш beau -coup хъс да ги описваш.това е много интересно преобръщане на нонсенс.всеки нонсенс употребен експертно заприличва на нещо съвсем друго и то има моята симпатия ..опре-делено!
сякаш изпитваме някакво наслаждение от този zero level на смисъл,информация,интерес.
нещо,което обаче не бих определил като скука,защото всички знаем,как ровичкането по
безсмислени неща понякога е успокоително,като броенето на до хиляда преди съм за да отклоним натрапливост в мисленето.

тук е интересна тази безпредметна игра на способността за въобръжение,която сработва.
освен ,че няма свой предмет,то става така,че нито самата игра,нито самото въобръжение е неин предмет.
това аз бих нарекъл спане със отворени очи.
но в случая имаме отражателност.съзнание определеноот битие.
томас проявява това"фламбоянт" възпламенително чувство за точката,за пункта ,добива това знаслаждние на експертния нонсенс,на zero-level смислеността от нещо,което само
по себе си е такова..онова,което тохй гледа е същото такова безпредметно
заиграване.зиро-левъл на внимание,интерес и май-тези предавания имат съвсем
съобразено място в момента преди лягане,вместо да броиш овце,слушаш гласа на зара
,която до спукване повтаря условие на задач,а отговор не се намира,зашщото,ако
въпроса в задачата е поставен наглед в рамките на математика или логика,накрай се разбира,че решението,което тяхното играене(правила) постановява е в полето например на граматиката.оказва се,че ти не си внимавал,което е самата задача на

телевизиятаизобщо-леко заспиване,с абсолтната безпредметност в сетивата.поне в тези от тях,които кант нарича "теоретически"-слух и зрение!
от друга страна,тъкмо в най-безсмислени неща,в наивни лапсуси,в изящната безпредметност може да случи да се провре истината,симптома.
е,какво ако ,без да иска момичето изговаря неща,които все още нeризбира(i.e unconsciosness) ,но които вижда в новоините,както е в "трите дни на кондора" с редфорд и фей дaн'уей.(ще се oпитам да гледам отново..както и цялото президенстско войнство-пак с редфорд,но и с дъстин хофман.)

няма как да не се сетя сега,като каза минерална вода ,че напежението в софия започна
TъKMо около в о д а т а .навярно телевизия европа е била сред медиите обърнала внимание на това,че някакви хора обикаляли домовете и предупреждавали да не се пие вода от Dомашните съоръжения за водоснабдяване.вероятно целта е била да се покачи потреблението на минерална вода или поне на вода,която е бутилирана. Наблизо има такова нещо,от което изнасят бидони с вода,но това е напълно чешмяна вода.
представете си,какъв готин маркетинг е това.
със сто човека ,които да ходят доор то доор и трима в интернет по блогове и форуми да
блъскат теми,постове,коментари ,сами на себе си и да вдигат напрежението у хората.
например.
петър: -чухте ли за водата.
ваня:- чух&веднага се запасих с 3 кофи минерална вода,че има и да пера.

горан:- мамка им турска-ще ни тровят!
и така на другия ден виждам каква е разликата в потреблението.
правя си нужните изчисления ,изследвам, в колко пъти е нарастнало потребленито на минерални води в този ден в сравнение с предишния и създавам национално мормонско движение ,да ходи да пуска слухове и за всички останали стоки на пазара.на следващия
ден се изхарчи йода!ако това са едни и същи организатори възможно е да са ударили
милион евро .със сто човека,на които са дали мормонските флайери да го подават по
домакинствата и домакините,чиято доверчива направа е мощен пазарен резерв.
разумно напрежението нарастваше,за да гръмне в четвъртък с пълна сила пушката,която висеше на стената в пиесата на пророка йозеф смит.не е чудно и това да е маркетингово.продал си половината от наличното в склада..единствения начин а грешката да стане вярна е като се обедини всички под нова грешка.това се нарича verneinung, горе -долу"двапътиотречено!"

въобще няма да се изненадам,ако нашенското медийно безсъзнателно в началото на следващата седмица на произведе такава игра ,в която смс-а който изпратиш към тв шоуто да е свързан с много фин часовников механизъм,а той от своя страна с booooooм.
медиен буууум,това предаване е истинска бомба!
цитирай
8. thomas - P.S.
05.07.2008 13:20
Съмнението ми за нагласеността се изостря. Току-що в "Големият въпрос" на Нова ТВ пвоече от 15 минути никой не можа да познае дума, синоним на "семейство", с 4 букви, 3 които са вече известни. Думата е нещо от типа на ро_а. Вие сетихте ли се? Да, и аз. А и всички, които сигурно са спукали импулсните телефони на играта с надежда да изкарат лесни 3,333 лева. Балъците явно са много, иначе игрите нямаше да никнат като гъби след дъжд. Въпросът е само как организаторите на играта могат да издържат на изкушението да си спестят и тези 3,333 лв., като ги дадат на някой "свой" (или по-точно на себе си). Накрая все пак ги "дадоха" на някого - зрителка, на която се обадиха в последните секунди и тя "позна". Странно защо обаче изобщо не звучеше щастлива...
цитирай
9. thomas - @mapplethorpecala
05.07.2008 13:31
Пак ни измъчваш с това "връщане на каретката" насред параграфа, но от твоя гледна точка - на края на реда ;-) Повярвай ми - ако не натиснеш сам ентъра, то думата, която ти се струва, че няма да се събере на листа, сама ще се пренесе на следващия ред!

По принцип се усмихвам винаги, когато чета как успяваш да правиш гигантски философски и социологически обобщения от съвсем конкретни и прости неща от ежедневието, за които си говорим тук. И този път е така.

Но имай предвид, че освен теория, е хубаво понякога да поемаш и терапевтични дози практика, за да може да си правиш правилни изводи. В този смисъл знай, че тези игри вече не са само вечер преди заспиване. Има обедни, оказа се, че има и сутрешни. Ясно е, че се ползват за преброяване на наивниците. Но според мен непрекъснатото роене на игрите показва само, че за разлика от общата тенденция на намаляване на населението, наивниците се увеличават с неимоверно темпо.
цитирай
10. jiva - Ами точно на Големия
05.07.2008 14:55
и двете мацки май не бяха с Циците - цици...или не съм актуална вече:))))
А за обидното положение...невероятно е как човек успява да нагласи гледната си точка и тази на околните , така че да запази себе си и самоуважението си...в което всъшност няма нищо лошо:)) срамна работа няма...пък те и наемните убийства са си работа
цитирай
11. анонимен - Томас,
05.07.2008 15:18
как може да напишеш цяла статия, само защото не си могъл да отгатнеш отговора на въпрос от телевизионен квиз?! Не може всички да знаят всичко.
цитирай
12. mapplethorpecala - thomas, не споменах ли вече, че т...
05.07.2008 15:58
thomas, не споменах ли вече,че това,което виждаш идва от нотпад настройката на <br> или <р>. когато си инсталирах уиндоуса пропуснах да направя насройка и сега в експлоръринтернет нямам кирилица.интересно,че кирилица работи в адрес бара.всеки който пише дълги threads знае,колко е неприятно да загуби текста си.заради това ,тази липса ми е полезна,понеже така съм задължен да пиша в нотпад,а така мога през 2 мин да правя save ,нещо,което тук в прозореца няма как да стане.не бих препоръчал да се пише директно в прозорчето.
в wordpad обаче не се се появяват тези брейкове.
дано да е станало ясно защо е така.
2. нали ти споменах в предишния пост,че ежедневието рябва да бъде резистирано..още повече онва,което то се опитва да ни пробута като "актуалност" (най-важно-случващо-се) почти винаги маловажното,несъщественото,провизоарното.
заради това,на 4 ян 2007 си изключих достъпа до български телевизии.
имах чувството,че сме в 1986г умерзи ме това,че уж бяхме с нова agenda ,а тъкмо ежедневието си беше същото..а всеки знае,че в медиите това що е ежедневно,актуално е конструкция.направа от някакви недонаправени хора.заради това помня двете имена-зара и весела от нова тв и една игра по БТВ,коитозапочваха след полунощ!
цитирай
13. thomas - @berlin
05.07.2008 15:59
Ех, как ме разобличи, мамка му! Радвам се, че поне ти знаеш какво е минерална вода.
цитирай
14. анонимен - @12
05.07.2008 16:15
Защо бягаше от часовете по писане в школото?
цитирай
15. artanis - От друга страна
05.07.2008 16:58
Бутилираната минерална вода Михалково тече точно от чешмата.
цитирай
16. thomas - :-)
05.07.2008 17:12
Ей, този момент го пропуснах. Точно така - водещата си каза "нещо, което тече от чешмата, но аз го пия бутилирано, че е по-здравословно". Можеше отговорът да е направо от 3 думи и пак да почва с М - менте минерална вода.
цитирай
17. mapplethorpecala - kant v nikita mihalkovo
06.07.2008 16:20
tuk sme otnovo na poznata teritoriya.
Kant.

toy dava primer za tova,kakvo e smeshno s WITZ za indianetz ,koyto se chudel kak e vlyazla vodata v butilkata.

tuk:
Бутилираната минерална вода Михалково тече точно от чешмата

ostavame s vpechetlenie che butilkite tekat ot cheshmata..ot cheshmata tekat butilki..ili puk nyakoy naliva butiliranata voda obratno kum vodoema,otkudeto tya poticha po krana na cheshmata!

цитирай
18. kokala68 - малоумна държава- малоумни предавания
11.07.2008 11:11
лично аз много мразя да виждам, как група мошеници
се гаврят с наивните хорица. извода е един, печелят ли се пари- никой няма да ги спре!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thomas
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2156243
Постинги: 141
Коментари: 3067
Гласове: 4316
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031