Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2010 14:17 - Мисия Лондон - триумф на българската простотия
Автор: thomas Категория: Изкуство   
Прочетен: 22807 Коментари: 27 Гласове:
7

Последна промяна: 02.05.2010 14:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Много се изписа и изговори за Мисия Лондон, и то все суперлативи. Най-касовият български филм, първият български филм, който не прилича на български, най-смешният български филм, продължението на Бай Ганьо, филмът, който победи Аватар по постижения в бокс офиса, и какво ли още не. Режисьорът беше минимум гениален, актьорите - невероятни, публиката - и тя, защото го е разбрала и оценила.

Аз бях разбрал, че този филм ще е посредствен, още по трейлъра - все пак денят се познава по утрото, нали така? А и ако великите творци са успели да замаскират шедьовъра си зад реклама, от която блика щедро простотия, то язък за тези творци! И все пак, след като започнах да водя спор с разбирачите, без да съм го гледал, се почувствах прекалено лек в този спор, след като нямам пълноценни лични впечатления с продължителност 104 минути. Така че преодолях негативното усещане от това, че плащайки за билета, най-вероятно ще подкрепя простотията в нашето кино, и отидох да го видя.

Нека кажа, че в техническо отношение филмът е окей - картината не страда от синдрома "руски телевизор", звукът е приличен, декорите, макар и по-близо до нивото на телевизионна продукция, също не страдат от някаква прекалена недостатъчност, а включването на известно количество прилични актьори, на които родният им език е британски английски, също носи някаква доза автентичност. И все пак прекалената статичност на камерата и на броя показани места във филма по-скоро напомняше на някой ситком, отколкото на истинска пълнометражна широкоекранна продукция. Но окей, разбирам ги - въпрос на бюджет.

Обаче бюджет - небюджет, не можеш да се преструваш, че показваш Лондон, и в следващия момент да пуснеш в действие една лимузина с ляв волан, при това в достатъчно дълга сцена, за да забележат всички как девойката се качва отдясно, шофьорът отляво, и потеглят... И така - няколко пъти. Меко казано - досадно! Както и това, че един английски гуру по психология, който учеше от своето DVD клиентите си как да си контролират емоциите, говореше не британски, а коньовичарски английски.

Повечето български актьори бяха достатъчно качествени и популярни имена, които си играеха ролите доста прилично, макар и с много сериозната забележка, че на тези хора ВИНАГИ ИМ ЛИЧИ, че ИГРАЯТ. Как пък един не успя да се държи така, че да повярваш, че гледаш реалността, а не някаква театрална постановка. Приподвигнатост на репликите, пресилена изразителност, рецитиране - тези хора наистина не са разбрали как се играе в кино! Или наученото в НАТФИЗ толкова им пречи, че не могат да се пречупят и да започнат да се държат естествено? Надали - защото тогава този "синдром" нямаше да засегне Орлин Горанов, Павел Шопов или Андреа, а те бяха същия дол дренки като останалите. Може би само с изключение на Юлиян Вергов. Не пълно, но поне 80% изключение.

Другото негативно впечатление ми дойде от това, че очевидно по икономически съображения (цигари Кинг видимо имат основен принос или към бюджета на филма, или мощни заслуги лично към създателите му, защото пък не ги виждам в списъка на спонсорите на официалния плакат), почти нямаше герои, които да не пушат. Окей, героите са простаци, балканци, самите актьори също са все пушещи, обаче трябва да се съобразиш, че в днешния свят от почти всички филми от цивилизования свят пушенето е разкарано, дори и от отрицателните герои. Защото ангажимент на правителствата, медиите и всички хора с влияние трябва да бъде този вреден и грозен навик да бъде свален от пиедестала на поведението, приемано за нормално и достойно за подражание. На всичко отгоре по някаква абсолютно необяснима причина СЕМ пропусна да се самосезира за това, че и в телевизионната версия на трейлъра на Мисия Лондон се размахваха не просто цигари в устата на героите, но и ясно показана опаковка на цигари Кинг в ръката на единия от тях. В нормалните страни на това му се казва "нарушение на закона, който забранява рекламата на цигари по телевизията".

Не знам дали има закони, забраняващи и псуването, но в този филм имаше и много от това. Не съм си правил труда да броя колко от героите и колко пъти изпсуваха, но няма да сгреша, ако кажа, че различни, предимно сочни псувни, се чуха от екрана значително над 10 пъти. Да не говорим за радио спота, който чух няколко пъти, в който се рекламираше рингтон Мисия Лондон, чието съдържание беше просто "Е са си е*@ майката". Впрочем същото се мъдри и като таглайн на постера на филма. Не"ам думи! Триумф на самоцелната простотия! За всеки случай допълнен и с едно abso-fucking-lutely, извадено от устата на един от английските актьори, за да не си помислим, че простащината е наш патент.

Усещането за простотия се допълва и от поне половината образи във филма - на първо място, но не само тези на Любо Нейков, Павел Шопов, Георги Стайков, Ернестина Шинова (макар и президентша) и още няколко подобни, сред които дори и "звезда" като Андреа, за чиято роля от 2 секунди и половина се написа почти колкото за тази на Любо Нейков. Естествено - и от мръсотията, която цареше в сградата на българското посолство, да не говорим за моралната мръсотия служителите му да са почти без изключение некадърници, замесени в далавери - като се почне от организиране на нелегален "duty free магазин" в посолството, през който се търгуваха на атрактивни цени внесени от България в рамките на дипломатическите лимити цигари и твърд алкохол, та се стигне до излавянето, заколването и опита за продажба на 50 патици от един от кралските паркове в Лондон.

Аз разбирам, че за сюжета не са виновни създателите на филма, а авторът на книгата, по която той е направен, и въпреки това, и въпреки това... усещането ми е, че простотията в този филм е издигната на пиедестал, подсилена е с реплики и изражения, и изобщо - тя се чувства тук като у дома си.

Предположението ми, създадено от трейлъра, че филмът представлява и сериозна гавра с кралското семейство, беше поразсеяно, след като стана ясно, че това са всъщност двойници на Даяна и кралица Елизабет, използвани от една агенция за забавления на границата на порноиндустрията. Така че поне си отдъхнах, че не ни чака международен скандал и евентуална забрана за българи да пътуват до любимия ми Лондон ;-)

Но това не значи, че нямаше гавра с нашите собствени политици и дипломати. Не бяха пощадени нито старият посланик и практически всичките служители на посолството, нито дори президентската ни двойка, чиито членове носеха звучното фамилно име Селянски (макар и с ударение на Я). Естествено, по разбираеми причини във филма нямаше абсолютно нищо лошо за премиера или министрите - все пак като знаем от чия страна стоят собствениците на спонсори на филма като България ер и Винпром Пещера (те и собственици на цигари Кинг), неспоменаването на изпълнителната власт с лошо беше повече от логично.

Слуховете, че най-после нашето кино е родило шедьовър, с който ще се прочуем по света (Мисия Лондон е далеч не само от стандартите на световното, но и на средното европейско кино), за мен са силно преувеличени и смело мога да кажа, че съжалявам, че подкрепих простотията, която филмът излъчва и налага.

P.S. А при положение, че филмът има рейтинг 9.1 от 10 възможни в IMDB, от днес свалям доверието си от тази най-велика база данни за филмите в света. Или поне за онези рейтинги в нея, които са нацъкани от българи.


Тагове:   Лондон,   мисия,   триумф,


Гласувай:
8


Вълнообразно


1. анонимен - Съгласен съм напълно!
02.05.2010 14:24
Подобно на "Стъклен дом" и "забранена Любов", липсата на актьорска игра не компенсира добрата идея. Пълна скръб ! Рецитация и накъсани диалози, гарнирани с яки български....
Подходящо заглавие : "МИзерия, далече от Лондон"
Поздрави!
цитирай
2. denijane - Не съм го гледала още
02.05.2010 14:52
но мисля да го направя.
На мен лично псувните не ми пречат от филм, който се води за комедия и то точно в такъв стил. Виж цигарите със сигурност доста ще ме издразнят. Не знам защо в България още никой не е разбрал на къде духа вятъра и че точно това занимание е обречено да изчезне. Вместо това цигареният дим ни обгръща от ресторанти, сладкарници, реклами, видеоклипове, сериали, а сега и от киното, явно.

"Забранена любов" трябва да кажа, че ми беше слабост. Вярно, актьорската игра беше покъртителна, но пък историята ми беше увлекателна. Като за сапунка си беше достатъчно добре - по-добре тя, отколкото денонощните турски сериали. Но разбира се я убиха в зародиш. Както и да е, това си е въпрос на вкус. "Стъклен дом" още не съм го гледала, видях само някакви "агенти" от неясна българска агенция (?), които пушеха като комини.

Но всъщност, аз се радвам на българските филми, които излизат напоследък. Защото това е нашата действителност, трябва да я покажем, за да я осъзнаем и променим. Осмиването й е първата крачка.
Плюли по дипломатите? Ами че те не са ли за плюене? Едва ли има българин в чужбина доволен от посолството ни там. Те в България разните "служители" се държат безобразно, пък в чужбина няма.

Напротив, трябва МНОГО да ги плюят. Бай-Ганьовщина, ли? Ами част от българите-емигранти точно това правят. Не ги съдя, това знаят/могат, това правят. Но няма смисъл да си затваряме очите и да се преструваме, че не е така.

Гафът с колата наистина не е трябвало да го допускат, но колкото до акцентите...това е спорно. Кой пък е казал, че трябва да се говори перфектен английски по филмите.
цитирай
3. thomas - За перфектния английски
02.05.2010 16:22
Може би не ме разбра. Това, че нашите ганьовци си говореха кой както може, беше ок. Но този трябваше да е англичанин, а много му личеше българския акцент. Поне да го бяха дублирали с някой англоезичен актьор, ако не са имали пари за още един чужд актьор. Издънка си е.
цитирай
4. thomas - @denijane - още
02.05.2010 17:09
Комедия "в точно такъв стил" какво ли ще рече? Стилът е мутренски, като всичко у нас. Това ли ти се гледа? Добре че поне за цигарите се разбрахме :-)

Понеже съм гледал няколко серии на Забранена любов, малко не мога да се съглася, че историята е увлекателна. Да, ок, има хляб в нея. Но е реализирана повърхностно и почти изцяло в клиширани образи и събития.

И аз искам да се радвам на българските филми. Но не това е нашата действителност. Както не е и онова в Биг брадър. И даже и тя да е точно такава, изкуството все пак има мисия - да я почисти от баналното и вулгарното и да извади вълнуващото и интересното. Пиперливото става за подправка, но не и за основна съставка на духовната храна, която плащаме да гледаме.

Колкото и да съм пътувал, не съм общувал никога с нашите посолства, предполагам, че наистина са такива, каквито ги описват. И все пак не вярвам да са чак тази гротеска, която ще видиш във филма. А и разбирам тя да беше направена с вкус - да имаше някой или няколко негативни герои. А то нямаше един свестен, освен може би, и то само може би - новият посланик.
цитирай
5. анонимен - .....
02.05.2010 17:16
Новото българско кино, е пълен разгром! От години не помня свестен филм да е излизал...А не виждам и смисъл да се инвестира във филми от такъв тип. Затова хората ще гледат турски сериали - просто,защото си правим мечешка услуга с подобни бози!
цитирай
6. thomas - @starbuck69
02.05.2010 17:45
В този смисъл този прави някаква стъпка напред, поне по отношение на техническо изпълнение и вложена сума (ще направи и в посока приходи). Но като идея и художествени качества... не, благодаря - не е това пътят.
цитирай
7. thomas - В допълнение...
03.05.2010 01:27
И нещо, което вчера не бях съобразил, но след прочетеното в интервю с авторите на филма в Капитал Лайт лъсва с цялата си грозна сила: цигари Кинг и ракия Пещерска нямали нищо общо с финансирането на филма, т.е. присъствието им в него нямало нищо общо с продуктовото позициониране. Били ги сложили там заради изследване, което показало, че това са най-популярните марки в съответната област. Тези хора не само използват филма за параван, за да пробутват безплатно незаконна реклама, и то не само в киносалона, а и по телевизията, при това също напълно безплатно, но и имат наглостта да продължават да го правят и в интервюта, поднасяйки лъжи за това кои са най-популярните марки в тези достатъчно гнусни сами по себе си продуктови сегменти. Виждате ли някакво друго обяснение за това, освен че собствениците на Пещерска и Кинг (които са едни и същи хора), всъщност стоят зад недокументираното дофинансиране, с което се е облажил екипа на филма?!
цитирай
8. thomas - Ето и точните думи от Капитал...
03.05.2010 01:57
Потърсихме за коментар и цигарената компания "King's Tobacco", чиято марка цигари "King's" е една от най-често появяващите се на екрана във филма. Оттам обаче отрекоха да имат каквито и да било договорни отношения с продуцентите на "Мисия Лондон", включително и финансова помощ за създаването на филма. "Не съм запознат със съдържанието на филма, не мога да коментирам дали продукти на "King's Tobacco" присъстват и как присъстват в "Мисия Лондон", отговори пред "Капитал" маркетинг мениджърът на компанията Милен Щерев. Той допълни, че към момента не са получавали предложения за подкрепа на филми. "Нямам идея в какво точно би се изразявала една наша евентуална помощ", каза още Щерев.

Продуцентите на "Мисия Лондон" също отрекоха, че имат търговски взаимоотношения с производителите на "King's" и мотивираха избора си на марка цигари с популярността й напоследък. Според данните на самите цигарени компании обаче King не е най-продаваната българска марка цигари, а се нарежда на второ място след Victory на "Булгартабак".

Както се казва, без коментар...
цитирай
9. viovioi - За тебе няма угодия...
03.05.2010 09:54
Има ли нещо което да ти харесва?? Каквото и да е. Негативизма те е обсебил.На мен филма ми хареса. Смях се и се забавлявах.
цитирай
10. benra - както вече казах-
03.05.2010 10:47
на мен филмът ми хареса!
цитирай
11. thomas - @viovioi
03.05.2010 11:26
О, да. Много неща ми харесват. Харесаха ми Mamma Mia!, Avatar, 2012 дори, Up In The Air, има и още. Също така Mamma Mia! The Musical, Elton John, Lionel Ritchie, U2, Lady Gaga дори, и да не забравяме също и българи като Ина Кънчева, Васко Василев, Веско Ешкенази... абе не се оплаквам от липса на неща за харесване като цяло :-)
цитирай
12. thomas - @benra
03.05.2010 11:29
Аз това го разбрах. Сега обясних защо на мен не ми хареса. Или по-точно - той за гледане става - не ми беше неприятно да съм в салона, но предлага лош модел, който използва ниското ниво на публиката, постига лесен успех и с това ще осигури бъдещо ниско ниво на всякакви подобни продукции - точно както го прави Биг брадър. И с културното си ниво, и с примитивния си комерсиализъм, облегнал се почти изцяло на долнопробно (и незаконно) продуктово позициониране. А това не бива да се поощрява.
цитирай
13. benra - просто маркирах,
03.05.2010 16:41
за да знаеш, че съм го прочела
А Mamma Mia!, Up In The Air и на мен ми харесаха
цитирай
14. анонимен - Anton
03.05.2010 19:58
Едва ли в лесна да направиш добър и стойностен филм в България.Все пак от 20г нямаме никакви традиции в киното, а и са малко хората с 2 и повече филма зад гърба си.Признавам си, че не съм гледал филма,но съм чел книгата,а тя е наистина много добра.А относно псувните и цигарите-все пак идваме от България,където децата на 7 годишна възраст научават първите псувни от бащите и от улицата, а 4-5 години по-късна палят първата си цигара.
цитирай
15. анонимен - Естествено всеки има право на мн...
03.05.2010 21:39
Естествено всеки има право на мнение, но за мен това беше един от най-добрите български филми, които съм гледал и горещо го препоръчвам на всичките си приятели. Филма беше изключително забавен, актьорската игра според мен също беше много добра. Музиката също. Самата посещаемост на филма, както и рейтинга в IMDB (аз самия също гласувах с 10 за този филм) определено показва, че филма се харесва на хората. Естествено винаги когато в България се направи нещо хубаво ще се намери някой да го охули. Може и да е имало гафове като този с лимузината, но пък в много американски филми с далеч по-сериозни бюджети и претенции сме гледали доста по-сериозни гафове.
цитирай
16. thomas - @Anton (15)
03.05.2010 21:58
За съжаление така е - цигарите, псувните и простаците не са част - те са преобладаваща част от нашата действителност. Но може би тогава не е редно да се тупаме по косматите гърди и да викаме "Болгар, болгаааар!", а? А доколкото чух да говорят Любо Нейков и Малин Кръстев, за филма едва ли не чакали на опашка, за да го разпространяват по света. И много ясно, че когато хората са прости, и псувните, и цигарите се научават отрано от дома. Но защо трябва и да се ЛЕГАЛИЗИРАТ от екрана и да се представят на хората като норма за поведение? Същата идиотщина като с Биг брадър фемили - като покажеш на хората с какви откровени идиоти е населена страната, какво постигаш?! Само това, че подобните на тях си казват "брееее, ами че аз съм бил направо културен на фона на тия бе!" - и хоп, повече не искат да мръднат и с милиметър в посока очовечаване.
цитирай
17. thomas - @16
03.05.2010 22:02
Прав си. Това наистина е един от най-добрите български филми от последните 20 години, може би дори е най-добрият. И именно в това е най-тъжното! И не, не бих го препоръчал на нито един от своите приятели. Няма защо да се гледа. Не казва нищо, толерира простотията, а освен това използва нелегални от финансова гледна точка методи, за да прави абсолютно забранена реклама на цигари.

Самата посещаемост на филма показва само едно - че нивото на публиката е трагично. Биг брадър също се радва на голяма гледаемост, нали няма да ми кажеш, че е някакъв шедьовър?

А рейтингът в IMDB показва също само едно - че българите никога не оценяват обективно, а само на принципа "дай да гласуваме за наш'те". Изобщо не е за хвалба това, че и ти си гласувал с 10 - трябва да те е срам, че си го направил :-)
цитирай
18. анонимен - @thomas
04.05.2010 18:54
Всъщност не ме е срам, че съм гласувал с 10 за филм, а още по-малко съм го направил защото е "от наш'те". На мен филма ми хареса, забавлявах се много час и половина докато го гледах. Аз не държа да си вадя дълбокомислени изводи от всеки филм. А за сравнение с Big brother според мен е направо кощунство да се говори. Big brother си е истинска простотия и също така не съм съгласен, че се радва на голяма гледаемост. Почти никой около мен не го гледа и общото мнение е че е невероятна глупост. За разлика от Мисия Лондон, който всички мои приятели (а и още невероятно много българи) харесаха.
цитирай
19. ianchefff - един
05.05.2010 14:38
от най-добрите бългрски филми.
както казах, може да бъде пускан по целия свят без никакво притеснение.
Явно не си разбрал, но това с психиатъра също е част от майтапа и е по-добре да е с лош английски отколкото с добър.
Другите ти размисли дори не ми се коментират. Даже не знам защо изобщо ги прочетох, но бъди спокоен, вече сме демокрация и никой няма да те преследва за изказване на собствено различно мнение.
;)
цитирай
20. thomas - @ianchefff
05.05.2010 18:08
Щом си ме прочел изцяло, значи си прочел, че и аз казвам, че това е може би най-добрият български филм за последните 20 години. За съжаление. А по света може, но няма да бъде показван. За щастие. ;-)
цитирай
21. анонимен - съгласен
06.05.2010 13:10
гледах светът е голям и спасение дебне отвсякъде...20 минути,след това гледах източни пиеси... целият- разликата от небето до земята според мен когато разкараш всичко свързано с натфиз е възможно да се получи български филм всичко останало ...този филм ще го гледам.. 20 минути вероятно
цитирай
22. анонимен - Не съм изкуствовед,
06.05.2010 20:34
но хората се смеят много,а това е хубаво.Имахме нужда да се посмеем с пълно гърло,макар и над собствените си простотии.
цитирай
23. thomas - @23
10.05.2010 19:25
Аз усетих малко по-различен смях в залата. Той не беше с пълно гърло, беше леко приглушен и доста ехиден. Точно защото е "над собствените си простотии". Но това няма особено значение. Лично мен много повече ме вълнува факта, че след 20 години възможности да гледаме от първия ред какво правят хората на запад (да речем, че преди това са били ограничени, въпреки че и това не е точно така), накрая пак имаме актьори, които, макар и едва ли не станали такива след социализма, рецитират все едно че са още в него (когато не са трайно увредени като образи от чалгата).
цитирай
24. анонимен - от Сульо
11.05.2010 23:02
Мдаа и на мене ми се гледат филми с класическа музика, изрази от висшето общество,размисли за Сартр и Ницше, но ще си ги гледаме само ние с тебе и ще трябва да се бръкнем с (поне) по 1 милион лева да го гледаме (хората не са длъжни да плащат с данъците си за нашите възвишени възприятия). Така, че дрънкай си глупости на воля - филма е замислен като комерсиален, реализиран като комерсиален (според бюджета си) и ЩЕ се разпространява навън (по договор). Сигурно има и слаби места, но като цяло е явление (не казвам шедьовър -ЯВЛЕНИЕ) в БГ киното, което досега е залято с безмислени разговори интересуващи само режисьора и в редки случаи родата му.(включая Източните пиеси и Светът е голям...) А верно е това, че с некадърните български актьори и с щипка сол от чуждите е направен ГЛЕДАЕМ филм и това е постижението на Митовски.
цитирай
25. thomas - :-)
12.05.2010 09:45
Е що некадърни бе!? Нали бяха връхТА на сладоледТА и ако нямаха нещастието да са родени у нас, ХоливудЪТ щял да се избива за тях!? А!? Ааамахааа! Де бре, сопа неокастрена! :-)

Айде да го видим колко ще се разпространява навън, и най-вече колко ще се ГЛЕДА, пък тогава да говорим пак, искаш ли?

Филмът е замислен и реализиран не само като комерсиален, а и като КОРУПЦИОНЕН. Нямам друга дума, с която мога да опиша това, че почти всички герои се размахват с димящи цигари и кутии Кинг в ръка, а в същото време фирмата твърди, че и стотинка не е дала за "продуктовото си позициониране", което е просто един евфемизъм за реклама, включително и за напълно незаконната реклама в трейлъра на филма, която се излъчваше яко в национален ефир. Това може да означава само едно - че е плащала под масата освежаващи хонорари на продуцентите, режисьора и кой знае още кого. Което си е тотална свинщина и напълно достатъчен повод да заклеймя този филм, дори и ако той беше иначе добър.
цитирай
26. анонимен - От Сульо
12.05.2010 23:34
Зле си и това е.
Продуктовото позициониране е РАЗРЕШЕНО.От септември 2009. А навън се очакват около 100 000 евро приходи, което за бг филм е постижение. Ако не се очакваха толкова - нямаше да се хванат да го разпространяват чуждите разпространители. А продуценти (1 на брой) и режисьори не са получавали нито освежаващи нито други "безотчетни" - ако ги имаше щяха да ги инвестират във филма. Злобничък ти е коментара и неприятното е, че си прав само на 5 %, а 95 % не си наясно (няма и откъде - Капитал е НАЙ недостоверния източник за каквото и да било), така че злобей си в блога на воля те нали затова я измислиха тази простотия блога - да може човек на воля да покаже колко е зле, че иначе не могат да го разберат достатъчен брой хора.
цитирай
27. thomas - :-)
13.05.2010 01:15
Зле е някой, който нарича себе си Сульо. 100 хиляди евро приходи навън!? Това не е ли жалко!? Звучи ми като 10 хиляди зрители. Т.е. като 20 прожекции в голяма зала на Арена, което е трагично, даже и ако става дума само за един град като Лондон (там би било най-логично да го дават, нали?). Чуждите разпространители няма да могат да си платят само рекламата с тези пари. Че тази боза направи вече 2 милиона лева в България, т.е. повече от 10 пъти повече! Явно го взимат само за цвят. Или по-скоро - за миризма. Лоша.

Продуктовото позициониране е разрешено - спор няма. Но то е вид реклама - нищо повече. А рекламата на цигари е ЗАБРАНЕНА. От много преди 2009 година. И все още. В този смисъл трейлърът на филма, особено този, който се върти по телевизията, е НЕЗАКОНЕН и СЕМ трябваше да се сезира и да ги нарита за това, че се правят на луди. А КЗК трябваше да им спретне една глобичка, която, доколкото познавам сумите, които тази комисия обича, би неутрализирала всякакво "спонсорство", пък и приходите от прожекции.

Виж сега, Сульо. Аз не вярвам в Дядо Коледа. В този смисъл не вярвам и в доброволното и безвъзмездно рекламиране ("позициониране") на продукт, който е забранено от закона да се рекламира, какъвто е случая с цигарите (да не говорим, че и водката Пещерска, която е на същия собственик, получава също незаконното изобразяване на бутилката, но хайде, това поне не се появява в трейлъра, който се върти по телевизиите, така че тук проблемът е по-скоро морален, отколкото легален). Никой няма да направи това без пари, да не кажа - без МНОГО пари, защото рискът е голям. Няма нужда да съм видял физическото движение на пликовете с пачките, за да знам, че такова има. Единствено не мога да гадая дали са корумпирали продуцента (все ми е тая колко са лицата, които стоят в тази група и дали Нико управлява свои или чужди пари в проекта), или режисьора, или и двамата, или и двамата заедно с част от актьорите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thomas
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2156010
Постинги: 141
Коментари: 3067
Гласове: 4316
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031