Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Приемането ни в ЕС не ни направи европейци - трябва сами да решим да станем...
Автор: thomas Категория: Лични дневници
Прочетен: 2150933 Постинги: 141 Коментари: 3067
Постинги в блога от Октомври, 2009 г.

Днес хвърлих едно око на Станция Нова, която този път започна с новия стар Сблъсък.

Първото, което ми направи впечатление, беше това, че SMS-ите, с които се гласува за една от двете противоположни позиции в спора, много са поскъпнали - от 0.25 лв., когато предаването беше в бТВ, до 1.20 лв. в Нова. Или Иван и Андрей много са се надценили, или съпругите им много харчат, или останалата част от 8-часовото предаване е на загуба, или просто босовете в Нова са по-алчни от онези в бТВ (макар че би било странно точно това).

Но ако беше само това проблемът, изобщо нямаше да си хабя клавиатурата.

И самият Сблъсък, а и следващите части на предаването, на всеки 30 минути (според мен) се прекъсва от така наречения SMS аукцион - рубрика, в която единственото хубаво нещо е Бианка (само дето се оказа, че мисли, че тунер значи усилвател и на всичко отгоре заплаши, че следващия път ще говори вече и за квантова механика).

Въпросният SMS аукцион се състои в опит да се "продаде" един плазмен телевизор (42-инча, с дигитален тунер и скромната резолюция от 1024/768 пиксела) за възможно най-ниската уникална цена, която бъде предложена от някой от зрителите и участници в търга.

Дотук добре - грехът да караш хората да пускат SMS-и не е с нищо по-различен от този в купищата други предавания, които правят същото. Правилата също не са точно нечестни, въпреки че шансът изобщо не е на твоя страна, особено при повечко участници.

Истинският грях е, че доста от времето на картечните откоси на Бианка е посветено на това да те убеждават какъв връх на сладоледа е този телевизор, за който трябва да играеш. Съгласен съм, че това колко огромен е един телевизор от 42 инча, е въпрос на субективна преценка - може би просто Бианка е дребничка и 42 инча й се струват много. Бих се съгласил също, че и резолюцията от 1024/768 на нея й се струва невероятна - представяш ли си, ЦЕЛИ 1024 пиксела, а!? В края на краищата нека припомня, че за въпросната девойка тунерът е усилвател.

Обаче не съм съгласен, че можеш да твърдиш безнаказано, че това "чудо на техниката" струва "най-малко 2000 лева", при положение, че най-проста проверка за 30 секунди в сайта на Техномаркет показва, че интервалът на цените за този клас телевизори е в зоната между 900 и 1200 лева с ДДС.

Можете да видите, че съм включил всички описани от водещата параметри - 42 инча, плазма, 1024/768, дигитални тунери, всички марки. При това изобщо не вярвам, че в предаването са взели най-скъпия.

За да видите картинката в пълен размер, кликнете върху нея.

image

Това изобщо не е невинна грешка, тя е съвсем умишлена и иска да накара колкото се може повече нещастници да пуснат SMS и да си платят за това, че гледат. А това ми се струва, че трябва да бъде наказано.

Категория: Забавление
Прочетен: 6272 Коментари: 7 Гласове: 3
Че в рекламите по принцип се казват много лъжи, това го знаят всички. Напоследък обаче положението ми създава усещане за епидемия...

MoneyGram ни лъже всеки ден, че изпращането на пари от Гърция струва само 6.50 евро, а от Испания - 7.50 евро. И никой не обяснява, че това не се отнася за произволна сума, а вероятно - само за някаква минимална. А може би да е и само в събота от 7 до 9 часа сутринта, примрено.

МТел лъже с пълно гърло, че всички преминават в новото семейство (не й ли се казваше фамилия на тази основна градивна клетка на мафията), където ще говорят за 1 стотинка на минута към всички фиксирани мрежи срещу 6.90 на месец. И никой не ти казва, че това с едната стотинка е валидно само за първите 3 месеца и при това май не се отнася изобщо за варианта, при който месечният ти абонамент е 6.90.

Здравната каса ни лъже, че като си плащаме осигуровките, ще получаваме безплатно здравеопазване. А когато все пак един път опрях до нужда от медицинска помощ, се оказа, че направлението може да ми осигури безплатен преглед в болницата само ако се съглася да почакам до следващия месец. Понеже не можех (да речем, че не бях сигурен, че ще доживея до следващия месец без медицинска намеса), се наложи да си платя като всеки нормален... неосигурен (т.е. като един от всички онези, които държавата всъщност иска да ни убеди, че са почти престъпници).

А вчера от Сони България ми обясниха, че матрицата на 4-годишното ми джобно дигитално апаратче DSC-T33 подлежи на безплатна смяна, тъй като то е от модел с доказан фабричен дефект, който фирмата е решила да отстранява при възникването му в целия свят независимо от това дали уредът е в гаранция или не. Похвално! Пращам аз апаратчето в сервиза (с който предварително съм говорил и са ме уверили в безплатната услуга, която ще ми предоставят) и на място се оказва, че "безплатният" ремонт ще ми струва... 24 лева. "За диагностика, разглобяване и сглобяване", както ми поясниха. Самата смяна на матрицата обаче щяла да е безплатна. От диагностика, както се сещате, нужда нямаше, защото дефектът се вижда точно за 3 секунди чрез включване и 1 щракване, а смяната на матрицата изобщо не си я представям без разглобяване и сглобяване.

Та така... На мен ми писна. Но имам чувството, че само аз виждам тези лъжи. Или греша?

Категория: Бизнес
Прочетен: 5185 Коментари: 5 Гласове: 3
Последна промяна: 16.10.2009 10:13
Търсене

За този блог
Автор: thomas
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2150933
Постинги: 141
Коментари: 3067
Гласове: 4316
Календар
«  Октомври, 2009  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031